Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.838 de membri si 5.990 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.104.038 mesaje in forum.

Discutie model de cerere pensie alimentara

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Vineri, 29 August 2008, 19:21

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 15 Septembrie 2008, 22:53

Buna seara !

Nu stiu cum sa formulez o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori. Nu stiu in baza carui temei legal sa o formulez.Va rog frumos ajutati-ma cu un model.Cererea o voi face in numele copiilor, dar ei sunt obligati sa se prezinte la proces pentru a-si sustine cauza?
Va multumesc inca o data, anticipat pentru ajutor.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Duminica, 14 Septembrie 2008, 18:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 15 Septembrie 2008, 23:08
In primul rand, dvs. v-ati trezit putin cam tarziu. Nu este posibil sa ceri pensie de intretinere pentru un copil major. Copilul acela este al dvs., dar copil pentru altii nu e... este un adult. Pensia de intretinere se cere in timpul minoritatii, cu majorari sau reduceri (in functie de cel care introduce asemenea actiuni), dar in nici un caz in timp ce este major. Intr-adevar, pensia se poate acorda pana la terminarea studiilor superioare in cazul in care copilul le urmeaza, dar ea trebuia sa curga in baza unei hotarari judecatoresti de pana in majorat.
In al doilea rand si luand-o logic, daca ei sunt majori, de ce nu se duc la munca? De ce mai cereti, la o asemenea varsta, pensie pentru ei? Altii muncesc legal de la 16 ani...
 
 
 
offline
9.87
2 26 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 16 Septembrie 2008, 07:50
Copilul beneficiază de pensie de întreținere până la majorat, iar copilul major aflat în continuarea studiilor are dreptul de a primi pensie de întreținere de la părinții săi până la împlinirea vârstei de 26 ani. Jurisprudența a stabilit că dreptul la pensie de întreținere al copilului devenit major și aflat în continuarea studiilor trebuie stabilit de o instanță judecătorească printr-o hotărâre, iar obligația de întreținere a părinților față de copiii deveniți majori încetează la terminarea studiilor ori a pregătirii profesionale a acestora, însă nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

In acest caz, cererea pentru acordarea pensiei de intretinere se face de catre copilul major si nu de catre mama.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Vineri, 29 August 2008, 19:21

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 16 Septembrie 2008, 08:38
Cererea vroiam sa o fac in numele copiilor care au 18 si respectiv 19 ani.Fata este eleva in clasa a XII-a si baiatul este student in anul I la facultatea de automatica si calculatoare.Nu s-a facut cerere de obtinere a pensiei alimentare pana acum, intrucat eu nu eram divortata de sotul meu ( tatal lor), iar el mai contribuia cu sume de bani la intretinerea copiilor.In ultima vreme insa lui ii vine tot mai greu sa dea bani copiilor, iar eu numai din salariul meu nu pot sa-i port la scoala.In acest moment nu se pot angaja.
Va rog frumos dati-mi cateva indicii pentru formularea cererii.Multumesc.


 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Duminica, 14 Septembrie 2008, 18:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 16 Septembrie 2008, 09:02
Intr-adevar, domnul Elis are dreptate... m-am cam grabit cu unele aprecieri. O sa va dau modelul de actiune facut direct de catre copii:

Domnule Președinte,
Subsemnatul _________, domiciliat în _________, în calitate de reclamant, reprezentat (sau, după caz, asistat) de _________, chem în judecată pe _________, domiciliat în _________, în calitate de pârât, și pe Autoritatea Tutelară _________, pentru ca prin hotărârea ce o veți pronunța să dispuneți
Obligarea pârâtului să-mi plătească pensie de întreținere
în cuantumul legal, de la data introducerii acțiunii și până la majoratul terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani – sau 26 de ani în cazul studiilor universitare cu durată de 6 ani.
De asemenea, solicit obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.
Motivele acțiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez acțiunea pe dispozițiile art. 107 raportat la art. 86 și art. 94. C. fam.
Probe: În dovedirea pretențiilor, solicit încuviințarea probelor cu _________, pe aspectul _________
Anexez, în copie certificată, următoarele înscrisuri: _________

Semnătura,
____________


Domnului Președinte al Judecătoriei ______________


Copiati-o si completati-o dvs. corect si in functie de ce considerati sa depuneti ca probe si ca situatie de fapt. Succes!
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Vineri, 29 August 2008, 19:21

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 16 Septembrie 2008, 09:35
Va multumesc din suflet.Sa aveti o zi buna !
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Sambata, 17 Ianuarie 2009, 18:17

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 17 Ianuarie 2009, 20:50
Cand s-a stabilit pensia alimentara pt copilul meu s-a stabilit o suma, iar eu anual trebuie sa-l dau in judecata pt marirea pensiei.Am inteles ca daca as fi cerut procentaj din venituri adica 25% nu ar mai fi nevoie ca eu sa-l chem in judecata anual.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa formulez cererea in astfel de situatie?
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 8 Februarie 2010, 13:47

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 8 Februarie 2010, 13:57
Buna ziua!cererea de mai sus este valabila si in cazul in care in care vreau sa primesc pensie alimentara in continuarie?eu am implinit 18 ani acum 2 luni si sunt clasa aX|a si tot de 2 luni nu am mai primit pensie alimentara si as vrea sa mi se de-a pana la terminarea studiilor.dar la Autoritatea Tutelara ce trebuie sa scriu?Si ce alte acte imi mai trebuie?

ultima data editat de vyyoleta pe data de Luni, 8 Februarie 2010, 14:07
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie model de cerere pensie alimentara

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    AVLIL,    gi-jane2,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 120
Total subiecte: 411898
Total mesaje: 2104038


 

Acum online

Utilizatori (36)
kreator , danielp111 , lianto , scythe123 , luri , allinne2000 , banc_ver , chckcarmen , carsteaverginica , tarkan , elenaisaicu , gabriel_dica , oana_01 , telecomanda , Dan Staicut , mari , CRM2013 , Csorin , ulivia , marianaflore , Carp Mircea , geo-vem , gepop , lecatrif , mariusf09 , George Stancu , T-cTc-T , petro_ , adi_09 , carmenlucia , ALeonard , wewerita , marinpreda , crazycosmyn , mikcez , marinela141223

Consultanti (7)
sdianaviolina , Dan-Nastase , dolimp , mario75 , buzaumediere , AvTudor_com , atticus

Moderatori (5)
nucu$ , ioanbutariu , gigipopa , tudorvaleriu , george-neagu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro