Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.627 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.763 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie refuz de adjudecare a unui imobil castigat la licitatie invocand motivul de pret derizoriu (neserios)

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 23 Ianuarie 2012, 10:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 11:27

Buna ziua ,

In urma cu cateva zile am participat la o licitatie (executare silita) pentru un apartament a carui pret a fost redus cu 25% conform art 509(5) c.pr.civ. Am depus recipisa de 10% si am fost doi licitatori care la inceperea licitatiei am refuzat sa oferim pretul de 250 000 lei cerut (pret redus cu 25%) iar executorul bancar ne-a intrebat care sunt ofertele noastre ...am inceput licitatia crescator iar spre surprinderea mea aceasta s-a incheiat la suma de 90 000 lei , eu avand cel mai mare pret oferit. Am mai asteptat 15 minute in cazul in care mai aparea un nou licitator (ceea ce mi s-a parut anormal deoarece eu am depus recipisa exact inainte de inceperea licitatiei iar in publicatia de vanzare mentioneaza acest lucru obligatoriu) ...oricum nu s-a mai prezentat nimeni iar executorul bancar a incheiat licitatia si ne-a cerut sa revenim in 3 ore pentru procesul verbal.
Am revenit cum mi s-a spus si am constatat ca nu am fost recunoscut ca adjudecatar iar in procesul verbal s-a mentionat urmatoarele : Creditorul X declara ca nu accepta si nu este de acord cu vanzarea imobilului A , la pretul cel mai mare oferit de licitatorul EU, respectiv suma de 90.000 lei, fiind considerat un pret derizoriu tinand cont si de faptul ca pretul de pornire al licitatiei este conform prevederilor art 509(5) c. pr. civ. , si solicita intocmirea unei noi publicatii de vanzare.
Acesta a fost in concluzie raspunsul lor.
Am facut unele cercetari legate de pretul derizoriu sau neserios:
Preţul este neserios (derizoriu), în cazul în care nu reflectă valoarea reală a bunului, adică este atât de disproporţionat în raport cu valoarea lucrului vândut, încât apare ca ridicol, în sens juridic, ca inexistent.
Acest lucru este valabil pentru contractul de vz-cump ...deoarece tot acolo se gasesc si varietati ale contractului de vz-cump unde se precizeaza si de vanzarea la licitatie.
§ 10. Vanzarea la licitatie (art. 1388-1390 C. civ.)
In aceasta situatie bunul care urmeaza sa fie vandut este pus in vanzare in mod public si cu respectarea unor proceduri speciale, fiind vandut (adjudecat) aceluia dintre participantii la licitatie care ofera pretul cel mai mare (art. 1388 C. civ.).
Vanzarea la licitatie poate fi voluntara sau silita (judiciara).
Licitatia se desfasoara sub conducerea unui agent al instantei de judecata si se incheie printr‑o ordonanta de adjudecare, care constituie titlul de proprietate al cumparatorului.
In cazul in care vanzarea la licitatie are loc in cadrul procedurii executarii silite, sunt aplicabile normele speciale din Codul de procedura civila, care instituie aceasta procedura.

Ceea ce denota ca in materia vz silite la licitatie nu opereaza principiul potrivit caruia pretul trebuie sa fie serios, aceasta fiind o cerinta pentru valabilitatea contractului de vz-cump (contracte voluntare, incheiate prin acordul de vointa al partilor , nu prin vz silita) iar executarea silita nu se inscrie acolo ci la alte forme de vz-cump unde se specifica clar ca se tine cont de normele speciale din codul de procedura civila.
In acest caz consider ca valoarea bunului licitat a fost stabilita de licitatori prin licitatie , iar bunul trebuia sa fie adjudecat conform legii la cel mai mare pret oferit daca nu a fost stabilit un plafon minim de catre creditor ( ceea ce trebuia trecut in publicatia de vz) .
Astept respunsuri cat de repede si cum trebuie sa procedez in acest caz , deoarece eu consider ca si executorul bancar trebuia sa isi indeplineasca sarcinile de excutor si sa ma declare adjudecatar iar ulterios creditorul trebuia sa depuna contestatie sau in alt caz trebuia sa isi adjudece imobilul la nu mai putin de 75% .

Va multumesc anticipat pt ajutor.
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 11:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 11:50
De principiu puteti obtine bunul respectiv, la urmatoarea licitatie organizata potrivit art. 509 pct.4 teza a 3-a C.p.civ., sub pretul de 75%, in masura in care sunteti singurul care liciteaza, sau daca sunt mai multi cel ce ofera mai mult, cu conditia sa nu fiti creditor urmaritor. Executorul a procedat corect asa cum ati aratat mai sus.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 23 Ianuarie 2012, 10:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 12:00
Vreau sa va intreb care , art 509 (5) in baza caruia s-a facut licitatia spune La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei, la acelaşi termen bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit.
Cred ca nu ati inteles ce v-am scris ...pretul era deja redus cu 25% iar dupa cum nu s-a oferit pretul de incepere , trebuia sa se vanda la cel mai mare pret oferit .

 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 23 Ianuarie 2012, 10:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:13
Se pare ca nimeni nu vrea sa imi dea o solutie ...cel putin pozitiva pentru cauza mea ...probabil ma vedeti ca pe un jecmanitor sau bisnitar ce cauta chilipiruri ..ce-i drept as fi urcat pretul dar nu am avut cu cine licita si in plus proprietarul apartamentului nici macar nu s-a sinchisit sa fie prezent ...si eu chiar am nevoie de acest apartament , am 3 copii si stau in chirie ...stiu ca nu imi da dreptul sa iau apartamentul cuiva dar licitatia oricum se va tine in continuare daca pierd la contestatie iar data viitoare poate sa il obtina un bisnitar sau o ag. imobiliara care urmareste doar profitul ...macar eu am un motiv bine intemeiat pentru care is dispusa sa lupt .
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Iulie 2011, 08:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:21
Domnule, sunt deja cateva spete cu oameni ca dvs ce incearca se se imbogateasca pe spatele debitorilor. Ei bine, cererea le-a fost respinsa de fiecare data.
Faptul ca ati luat cu dvs un prieten si ati incerca sa luati un bun la 25-30% din valoarea sa reala, nu inseamna ca si puteti sa adjudecati acel imobil.
Cu atat mai mult in materia vanzarii prin executare silita functioneaza principiul pretului sincer si serios pentru a putea fi protejate drepturile constitutionale ale debitorului care nu se poate opune vanzarii silite, mai ales vanzarii la repturi de nimic.
Asteptati putin, dispar in 2 luni executorii bancari si veti putea face averi fabuloase la intelegere cu hulpavii executori judecatoresti ce vand la preturi de nimic imobilele. Exista deja anchete penale impotriva catorva, deci se poate proba usor afirmatia mea.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 23 Ianuarie 2012, 10:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:37
Repet incaodata ...sunt doamna si poate nu m-am facut inteleasa , nu vreau sa ma imbogatesc , nu imi permit un apartament la preturile exorbitante de pe piata si decat sa il cumpere un bisnitar ...eu chiar am nevoie de el ...nu ma intereseaza ce credeti ....creanta debitorului este de 1 milion de euro ...deci vai saracul de el ..oare ce o facut cu atatia bani si vai nenorocita de mine ca vreau sa cumpar un apartament pentru care as fi oferit mai mult dar nu a fost cine sa liciteze ...oare de ce sunt eu acuzata ?? daca eram doar eu cu un prieten ofeream 10000 de lei si ne opream acolo .
Dar binenteles ca tot eu raman sa fiu judecata ca il las pe saracul om bogat (repet 1 mil euro) fara apartament
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Luni, 23 Ianuarie 2012, 10:49

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:43
Domnule avocat va rog sa imi dati legea unde scrie ca la o licitatie (excutare silita) pretul cel mai mare oferit trebuie sa fie serios ...??? Dati legea si eu ma conformez
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Iulie 2011, 08:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:43
Doamna, poate am exagerat. Daca e asa, imi cer scuze! Piata executarilor silite este plina de samsari de case care se imbogatesc pe spatele debitorilor si bancilor. Este cea mai profitabila afacere.
incercati o contestatie la executare, poate aveti sanse. Legea nu e clara, si decizia judecatorului se va baza pe simple prezumtii si analogii. Depinde cum va gandi el. Va trebui sa jucati bine rolul mamei eroine ce vrea sa ofere o casa copiilor sai ca sa il impreionati. Vorbesc serios! Am o speta admisa in prima instanta, deci se poate, dar desfiintata in recurs, deh- nici o minune nu tine mai mult de 3 zile.
Repet, exista deja spete in care cererile "adjudecatarilor" in contestatie la executare, au fost respinse daca executorul bancar a oprit licitatia ptr ca se ofera pret derizoriu.
Faptul ca nu va permiteti o casa nu va legitimeaza sa o luati la un pret derizoriu.( In plus, ptr sanatatea copiilor dvs nu v-as dori sa locuiti intr-o astfel de casa. Este plina de energii negative. Astfel de case se cumpara doar ptr a fi revandute.)
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie refuz de adjudecare a unui imobil castigat la licitatie invocand motivul de pret derizoriu (neserios)

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 2)

Autor mesaj: adjudecatar
Mesaj şters de către: gi-jane2
Dată mesaj: Luni, 23 Ianuarie 2012, 12:54
Mesaj şters la data: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:27
Motiv: raspunde unui mesaj sters
Autor mesaj: ynocentta
Mesaj şters de către: gi-jane2
Dată mesaj: Luni, 23 Ianuarie 2012, 12:27
Mesaj şters la data: Luni, 23 Ianuarie 2012, 13:26
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 135
Total subiecte: 524646
Total mesaje: 2536761


 

Acum online

Utilizatori (10)
DanielScorus , SterschiCosmin , theonewho , Boho85 , dumitrucatalin , sanda65 , cry_mitroi , catalinuxxl , papian , mamasingurabuc

Consultanţi (3)
patrascu razvan , ConsuelaScarlat , laleaua-neagra

Moderatori (1)
Iulian Manea

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro