Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.812 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.980 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1

 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 16 Aprilie 2012, 11:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 2 Martie 2013, 11:41

buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie
cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la primaria din ....... pana cand a primit de la primarie un preaviz care spune ca :...bugetul local nu mai dispune de fonduri pentru asistenti personali.......contractul de munca ....inceteaza cu data de.....
dupa cate stiu acestia sunt bani alocati de catre stat,poate primaria sa faca asa ceva ,si cum ramane cu pensia de insotitor?
va rog sa-mi raspundeti! multumesc!
 
 
 
offline
1.40
1

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Septembrie 2010, 11:48

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 2 Martie 2013, 12:53
In acest caz se poate solicita primirea unei indemnizaţii lunare iar opţiunea se exprimă prin cerere adresată, în scris, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) si aceasta devine valabila dupa aprobarea solicitarii de catre institutia respectiva.
Conform Legii 448/2006 actualizata,indemnizaţia lunară prevăzută este în cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unităţile de asistenţă socială din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi.
Plata indemnizaţiei lunare se asigură de primăriile în a căror rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap grav si se face pe perioada valabilităţii certificatului de încadrare în grad de handicap,de Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Laura Vilsan
Mediator
Sibiu
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 16 Aprilie 2012, 11:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 4 Martie 2013, 18:32
multumesc pentru raspuns dar nu inteleg .
de ce sa mai solicit o indemnizatie lunara la DGASPC cand acestia au evaluat cazul si au hotarat ca este handicap de gradul I permanent cu insotitor.
treaba e ca cei de la primarie nu mai vor sa acorde pensia de insotitor ,,asistent personal" din lipsa de fonduri. nu are perioada de valabilitate E PERMANENT. nu se mai face bine .
hai sa specificam un pic ,DGAS a hotarat in urma cu vreo 5 ani ca ....... are handicap permanent gradul I de invaliditate si necesita insotitor. insotitor este mama lui care deja are o pensie de vreo 500 lei de vechime in munca si el 44 ani are 290lei pensia de handicap.Nu cumva primaria vrea sa cumuleze pensia mamei de vechime cu pensia de insotitor.deci nu inteleg de ce sa mai ma duc la DGAS cand actele sunt deja facute.
va rog sa-mi raspundeti ,multumesc!
 
 
 
offline
1.40
1

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Septembrie 2010, 11:48

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 5 Martie 2013, 10:48
Haideti sa va explic mai concret,legea 448/2006 actualizata,precizeaza ca aceasta este calea de urmat, daca SPAS-ul local inceteaza contractul de munca, din lipsa de fonduri,pentru acel asistent personal.
Un exemplar al ctr.de munca ar trebui sa se regaseasca si la DGASPC(ctr.de munca se intocmeste in 3 exemplare), de aceea trebuie sa fie instiintata institutia in cazul in care unui asistent personal ii inceteaza contractul de munca(Directia trebuie sa detina o baza de date cu acesti AP, care necesita actualizare lunara).
Aceasta este ratiunea ptr.care trebuie sa mergeti acolo si sa lasati o cerere prin care aratati situatia de fapt, depuneti o copie de pe decizia/dispozitia de incetare a ctr.de munca si veti opta pentru primirea unei indemnizatii lunare.
Din punct de vedere financiar,persoana cu dizabilitati nu pierde,este afectata insa,persoana care a fost asistentul personal pentru ca isi pierde calitatea de angajat, dar pensia pe care o primeste(ptr.limita de varsta, presupun) nu poate sa fie afectata de incetarea contractului de munca cu SPAS-ul.
SPAS-ul are obligatia de a asigura şi garanta plata indemnizaţiei lunare, în cazul în care persoana cu handicap grav sau reprezentantul ei legal a optat pentru aceasta.
Daca mai aveti nelamuriri,simtiti-va liber sa-mi adresati intrebari legate de acest subiect!
Laura Vilsan
 
 
 
offline
3

Data înregistrării:
Vineri, 11 Ianuarie 2013, 21:10

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 18 Noiembrie 2013, 16:35
Am fost azi la primarie si au spus k nu au fost fonduri. Si intra. La Sfarsitul lunii
 
 
 

Discuţie Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    ana-cer,    freeelis 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 24
Total subiecte: 523839
Total mesaje: 2533979


 

Acum online

Utilizatori (2)
SterschiCosmin , MariusDecebal

Consultanţi (1)
Car3men

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro