Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 328.108 de membri si 6.027 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.122.348 mesaje in forum.

Discutie CONCEDIU DE PATERNITATE

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 17 Martie 2005, 14:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Martie 2005, 14:13

DACA INTRU IN CONCEDIU DE PATERNITATE CARTEA DE MUNCA SE INTRERUPE SAU NU?
SOTIA TREBUIE SA NASCA IN JUR DE 2 APRILIE EU CA TATIC DE CAND POT SA INTRU IN POSESIA INDEMNIZATIEI DE CRESTERE SI DACA TREBUIE CEVA ACTE DE DUS LA LOCUL DE MUNCA? CE ATE SI CAND AR TREBUI DUSE?
MULTUMESC.
 
 
 
offline
2.33

Data inregistrarii:
Joi, 13 Mai 2004, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 21 Martie 2005, 15:49
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, asiguratul fie mama sau tata trebuie sa indeplineasca stagiul de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de stat de 10 luni in ultimele 12 luni, inaintea intrarii in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pina la 2 ani.
Documnetatia pentru obtinerea acestui drept trebuie depusa la sediul angajatorului, care are obligatia de-a intocmi dosarul si a-l depune la Casa de pensii din judet.
Dosarul trebuie sa cuprinda urmatoarele:
- copie certificatul de nastere a nou nascutului in copie legalizata.
- adevearinta medicala eliberata de medicul de familie, biletul de iesire din spital cu viza ginegolocului care ava asistat la nastere.
- livretul de familie sau certificatul de casatorie al ambilor soti.
- cerere tip de la celalat sot in cazul in care celalalt sot, urmeaza sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilui de pina la 2 ani.
Perioada de sarcina este 42 de zile, iar concediul de lahuza (alaptare) este de tot 42 de zile care se ia de la nasterea copilului.
Dosarul de mai sus se depune dupa efectuarea concediului de alapatre.
concediul medical constituie stagiu de cotizare - art. 38 din Legea nr. 577/2003.
Cuantumul lunar al indemnizatiei de crestere a copilului, incepind cu dat de 1 ianuarie 2005 este de 7.830.000 lei, care reprezinta 85% din valoarea salariului mediu pe economie la nivel national. CARTEA DE MUNCA NU SUFERA INTREUPERI , CE VE FI IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI. MAI ULTE INTRA IN WWW.CONSULTANTAJURIDICA.HOME.RO/ PAGINA DREPTUL MUNCII -SECTIUNEA ASIGURARI SOCIAL. RASPUNSURI PROMPTE IN MAXIM 24 DE ORE LA WWW.CONSULTANTAJURIDICA.HOME.RO
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 13 Septembrie 2004, 00:00

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Martie 2005, 08:23
A nu se confunda notiunea de "concediu de paternitate" care inseamna 5 zile libere platite cu ocazia nasterii copilului, cu "Concediu si indemnizatie pentru crestere copil".

Dreptul dvs la Concediu si indemnizatie pt crestere copil se deschide de la data nasterii copilului, deoarece sotia dvs NU este asigurata in sistemul public sau nu beneficiaza de concediu de maternitate (prenatal si postnatal), tatal poate soliciota acest concediu pt cresterea copilului imediat dupa nasterea acestuia, fara a fi necesar a se parcurge cele 42 zile.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 19 Septembrie 2014, 04:45

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Martie 2005, 15:08
Acesti 2 ani se considera vechime pe cartea de munca sau nu?
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Duminica, 6 Martie 2005, 17:06

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Martie 2005, 21:20
Pt. MihaiJuridic= Te rog nu mai informa gresit. Dosarul despre care vorbesti se depune la Casa de pensii in doua cazuri: incetare angajator sau contract individual de munca incheiat pe perioada determinata. Vezi art. 129 din L.19/2000.
Concediul pentru cresterea copilului se acorda optional oricaruia dintre parinti, cu conditia indeplinirii stagiului de cotizare, si numai dupa ce mama efectueaza un nr. minim de 42 de zile din concediul post natal. Daca tatal copilului solicita aceasta indemnizatie, mama trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere, sau sa prezinte o adeverinta de la angajatorul sau ca ea nu se afla in plata aceleiasi indemnizatii......
 
 
 
 

Discutie CONCEDIU DE PATERNITATE

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 24
Total subiecte: 415848
Total mesaje: 2122348


 

Acum online

Utilizatori (2)
_Alin_ , tartaioana

Consultanti (2)
liail , teufelssohn

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sarabana , mi_rd , georgia19984 , petre06 , sophy_19 , asdef , florinas , corneplus , ssilviu , nicole_ioana , veronicau , stcdn1 , bogdan.dumitru , aries_turda , DAIMLER , DOLARU23 , bamac , cristinaandreea_rusu , Fermecatoru , rodica.morogan , Igogor , mihaela_aileni , daniela.lavinia , steval , VooDoo , cealicu_ca , amyamy , GALACTION RALUCA_ANDREEA , titima , Fritzilica , Florin111 , victoria53 , icayka , andreigherdaff , TIGRIS , consilierj , iulie , valymar , Valentina Marculescu , scoalahomocea , gregtoshi , _MANNU_ , vlad.aurelia , dana_baroana , delliatenna , lazar sava , MARIAN LUCIA , Razvan Florescu , Valle , mellyse , almanuelita666 , monicaelena , crisadela , lenu1970 , dorintm , georgemih75 , serbanimvest , criss19 , caius mihai , doicamaria , silvora , madalina_denis64@yahoo.com , marta.cam , dephantom , Bobi1975 , BRALO , meduard , nicu_luciana , irina chirila , Hategan Rodica , Rellw , andreibt , veronicacristea , cidalia , UDRESCU , daniel.gramus , OVIDIU ALEXANDRU , ana1978 , NICOLETA TRIFU , fata_scumpy , lucutza55 , Laura Tanase , Nedeloiu , micon , economista , loredana.birzan , nastase_ina , Neala , alexandru_grigoras , tonnyt04 , deniss_1909 , verado , valeryb , zoicaa , zackyty11 , aur19 , abexa , grigoreperciun , cris_tico , Ana_Pentalog , Cosmin Tudor , paulass55 , Costi20_09 , MonicaT , luminitabogdan , wiley_boss88 , amarij , pipo2002 , schdana , irinachirila , ionutior , lavy32 , mariuspetre19 , lorelai30 , thedoof_19 , Cristinatrif91 , AvocatPopaCristina , RazvanAlexandru , Cosminu79 , ab19neo , ClaudePH , codrinp , drinovanmarius

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro