avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate cgabriela

Activitate cgabriela

Este stipulat undeva, daca o persoana care lucreaza in sistemul bugetar poate sa beneficieze de suspendarea contractului de munca mai mult de 6 luni, pentru a-si insoti sotul in delegatie in strainatate, care lucreaza la privat. Stiu ca poate beneficia de 90 de zile concediu fara plata. Multumesc
Care este data limita de depunere candidaturi pt primar independent si la ce art scrie , din H 148 din 13 martie 2012?
Multumesc
Răspuns la discuția Infiintare fundatie pentru copii
Multumesc ..momentan, voi studia legea si voi reveni cu intrebari
Care este legislatia si care sunt pasii pt a infiinta o fundatie pt copii cu varste cuprinse intre 4-14 ani.
Multumesc!Eu stiam de 30 de zile, perioada in care poti contesta decizia!
O zi buna!
Pe Legea.19/2000 ... varsta de penionare era conform anexei...dar nu mai mica de 55 de ani.
art.48. (2) Reducerea varstei prevazute la alin. (1) nu poate fi cumulata cu o alta reducere prevazuta de prezenta lege sau de legile speciale. Varsta de pensionare redusa conform alin. (1) nu poate fi mai mica de 55 de ani.

dar .... astept sa-ti raspunda specialisti!
Daca a iesit la pensie anticipata partial in 2009, astazi poate sa mai solicite de la casa de pensii BULETINUL DE CALCUL? Si daca primeste adev. cu rupa de munca pt.aprox. 9 ani, poate sa o depuna si sa ceara recalculare? Stiu ca era termenul de 30 de zile pt contestatie, dar nu stiu ce s-ar putea contesta!
Multumesc!
Răspuns la discuția Refuz pensionarea anticipata
Buna seara,
Un vecin si-a depus dosarul pt pensie anticipata partial (locuieste la sat - fara net si telefon si m-a rugat sa ma interesez eu pt el) la dat de 04.02.2011, iar in data de 13 .4.2011 a primit deciazia de respingere a cererii de pensionare a pensiei anticipate partial, deoarece are stagiul de cotizare realizat doar 34 ani 6 luni si 29 zile , din care 3 ani 6 luni si 20 de zile stagiu asimilat. Varsta la datadepunerii de 60 de ani si 8 luni.
Intrebare - el poate sa-si plateasca aigurarea pe o periaoada de 5 luni (toata - acum) si sa-si ceara din noua dreptul de penie, chiar daca e pensia diminuata.
Daca se angajeaza la oculul silvic pe perioada determinata pe 9 luni (parca) cu sal. minim pe economie - solicita adeverinta si depune din nou dosarul?

Cum se procedeaza?

Multumesc si Hristos A Inviat!
D-na Gabriela Pintea, va multumesc pt. consiliere. Sa va de-a Dumnezeu sanatate si multe realizari. Mama este penionara cu data de 1 aprilie. A primit decizia, azi a depus comunicarea de incetare a rap. de munca. Acum asteptam cuponul.
Va multumesc din suflet!
Un an cat mai bun.
Răspuns la discuția Absolvent Spiru Haret

Succes si chiar i-mi pare rau de situatia creata, sunt multi care suferim din cauza proastei legislatii.
Sper sa ne auzim de bine!