avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate nenesa

Activitate nenesa

Răspuns la discuția Plata arendei
Da , are dreptate.Pe de o parte este un venit( 461=701+TVA)deoarece e ca si cand ar vinde acel grau catre peroana fizica, si totodata este cheltuiala cu arenda (612=462) si se compenseaza 462=461.
Influenteaza insa decontul de TVA , deoarece achitarea in natura a arendei nu este supusa taxarii inverse , ci se colecteaza TVA.Trebuie facut corectie la decontul din dec.2012 sau se pune la regularizari in decontul urmator.
Buna seara.
Cunoastem ca impozitul retinut la sursa de la zilieri este un impozit asimilat salariilor.Il declaram in 112 la un loc cu impozitul retinut de la salariati.
Ajutati-ma sa ma lamuresc: in decl.205 de anul acesta unde declaram acest impozit ;-la salarii fara functie de baza in cap.V sau la venituri din alte surse la cap.IV.
Va rog frumos.Multumesc.
Răspuns la discuția arenda
Contributie pentru sanatate se datoreaza numai daca venitul din arenda este singurul venit.In cazul d-voastra daca sunteti salariat nu datorati sanatate si fiscul nu va va impozita.
Răspuns la discuția Plata impozit arenda
Va multumesc frumos.
Este atotcuprinzator.
O zi buna.
Răspuns la discuția Plata impozit arenda
Multumesc.
Răspuns la discuția Plata impozit arenda
Buna ziua.Am citit despre cazul d-voastra, si indraznesc sa va intreb daca se poate sa-mi faceti si mie o copie a actului aditional primit de d-voastra si sa-l trimiteti la o adresa de mail;paraschiv2011@yahoo.com. Asta ca sa pot vedea si eu un exemplu pentru acest aditional care trebuie sa circule in 2012.
Daca este posibil va multumesc anticipat.
Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia mea:
-un angajat (tata) are de la 01.07.2012 o fetita.Sotia lui nu a lucrat niciodata si nici nu are venituri.Sotul doreste sa stie ce drepturi are si ce poate solicita pentru acest copil acum si daca poate ramane si angajat in continuare.Ceva referitor la indemnizatie,stimulent, ceva.
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns.
Multumesc.
Răspuns la discuția Declaratia 392b
Buna ziua.As vrea si eu o lamurire.Daca in 30.11.2011 am depasit plafonul de 119.000 lei, m-am inregistrat in 05.12.2011 si am hartie de platitor de tva cu 01.01.2012 ,ce mai depun pt.2011 : 392A sau 392B sau nimic. (la completarea lui 392B ma incurca cifra de afaceri care normal este mai mare de 119.000 lei).
Va rog daca ma pute-ti ajuta cu un raspuns,multumesc.
Răspuns la discuția Plata arendei
Buna seara.Nu este un raspuns ci o intrebare.Plata in natura a arendei cum se inregistreaza?
(Facem factura catre pf cu care avem contract de arenda, si cum o trecem in Jurnal? o si inacasam o si platim ca sa fie si venit si cheltuiala?)
Răspuns la discuția eroare revisal
Multumesc frumos.