avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters160617

Activitate ContSters160617

Puteti suspenda activitatea societatii pentru o perioada mai mica de 3 ani.
Răspuns la discuția Cod COR de 4 cifre
Da, greseala mea. Nu m-am uitat pe varianta actualizata.
Răspuns la discuția Cod COR de 4 cifre
Codul unei ocupatii va fi reprezentat de 6 cifre:
- prima cifra va reprezenta grupa majora;
- a doua cifrăa va reprezenta subgrupa majora;
- a treia cifra va reprezenta grupa minora;
- a patra cifra va reprezenta grupa de bază;
- ultimele două cifre identifica ocupatia in cadrul grupei de baza.

Codul COR pe care ar trebui sa il inserati dumneavoastra ar fi 941101. Acest cod are in vedere situatia ucenicului care munceste si se pregateste profesional in baza unui contract de ucenicie la locul de munca in baza caruia isi formeaza competentele specifice calificarii pe care urmeaza sa o dobandeasca.

Răspuns la discuția amanare pronuntare
Daca dosarul este unul mai complex si instanta apreciaza ca nu se poate pronunta in aceeasi zi si are nevoie de timp suplimentar pentru a hotari, poate dispune amanarea pronuntarii, pentru cel mult 15 zile.
Dupa ce dezbaterile s-au incheiat nu mai puteti administra probe. Pronuntarea poate fi amanata, din considerente administrative si obiective, potrivit cu complexitatea cauzei ori numarului mare de cauze ramase in pronuntare. Cu incuviintarea instantei de judecata dupa ce cauza a ramas in pronuntare, se mai pot depune concluzii scrise.
Răspuns la discuția Contract individual de munca!
Da, se poate in conformitate cu dispozitiile art. 41 alin. 1 si 3 lit. a din Codul Muncii.
Compania respectiva va poate transmite fara probleme o astfel de notificare. Dumneavoastra ar trebui sa verificati daca intr-adevar suma solicitata este sau nu datorata si sa ii contactati pentru solutionarea problemei.
Nu, contractul de cesiune se depune in cea de a doua etapa si doar in cazul in care AGA nu contine toate clauzele referitoare la drepturile si obligatiile cedentilor si cesionarilor si nu a fost semnata si de catre cesionari.

In prima etapa trebuie depuse urmatoarele documente:
- actul modificator al actului constitutiv (hotararea adunarii generale a asociatilor/ decizia asociatului unic).
- daca este cazul, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original);
- dovada achitarii taxei de inregistrare la registru si cea de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a.
Da, reprezinta vechime in munca.
Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea desfasurata in anul respectiv. Intrucat a intervenit incetarea contractului de munca si inteleg ca nu ati efectuat concediul de odihna, intervine compensarea in bani a concediului de odihnă neefectuat, in conformitate cu dispozitiile art. 146 alin. (4) din Codul muncii.
Răspuns la discuția Returnare produse cosmetice
Din cate stiu reglementari privind posibilitatea de returnare a unui produs ce nu prezinta neconformitati exista doar pentru produse achizitionat on-line. Cu toate acestea, pentru fidelizarea clientilor, multi comercianti accepta fie sa primeasca produsul si sa restituie contravaloarea, fie le acorda posibilitatea clientilor sa achizitioneze produse similare.