avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate x_x_x_nemesis

Activitate x_x_x_nemesis

Am, vorbit cat se poate de frumos cu el, il rugam sa trimita actele.. nimic, am inceput sa fac presiuni, il sunam de 50 de ori pe zi, .... in final imi zice ca a radiaza masina , si o va lua inapoi. Sunt foarte curios ce se va intampla cu procesul, avand in vedere ca traim in Romania nu m-as mira ca in final sa ies tot eu vinovatca a inebunit saracu om din cauza telefoanelor primite, sau poate a facut si ulcer... Daca incerca asa cev a in Franta sau Germania , prima data il satura politia de senzatiile atea tari , il retineau preventiv ca nu cumva sa mai traga o stfel de teapa, si in cel mult 2 saptamani era totul finalizat. In Romania am umblat 8 ore prin primaria Iasi si o cunosc ca pe casa mea , fiecare functionar are parerea lui despre ce se poate face, si imi pare rau dar femeia de servici a primarii cunoaste mult mai bine sistemul decat cei cu functii.
Sper totusi sa fiu in viata cand se va finaliza procesul..... si probabil daca acum am 29 la 50 de ani voi putea si eu conduce in legalitate.
Am deschis azi un dosar inpotriva lui, dar mi s-a spus ca instanta nu are cum sa il oblige sa plateasca impozitul, si nu se poate ca masina sa fie instrainata atat timp cat este singurul lui bun si este incarcata de sarcini la primarie. Mi s-a explicat ca instanta poate anula contractul de cumparare pentru vicii ascunse in contract, si sa oblige vanzatorul sa restituie suma din contract, cheltuieli de judecata, plus daune morale personale (mi sa zis sa trec despagubire morala de 1 ron), dar si in acest fel instanta nu ii poate lua banii vanzatorului, ci doar dupa castigarea procesului sa deschid alt preces de executare silita unde acesta va fi executat si culmea doar de auto deoarece doar aasta se poate lua... si el va face probabil 6 luni de inchisoare sau va primi poedeapsa cu suspendare.
Răspuns la discuția neinmatriculare auto la timp
In primul rand cel care va solicitat ajutorul treb uie sa plateasca impozitul si eventualele amenzi din momentul in care ati vandut masina si pana in prezent. Aceste informatii le gasiti la circa financiara. Daca as fi eu in locul dumneavoastra m-as deplasa sa iau actele si i le-as inapoia abia dupa ce masina este inmatriculata pe numele lui, iar datoriile achitate.
Bineinteles il puteti ajuta facandui o procura la notar in jur de 40 ron, ca sa va reprezinte interesele, dar ganditiva sa nu va para rau mai tarziu.
Buna ziua tuturor, pe data de 13/10/2010 am cumparat un autoturism audi a4 de la un tip din Iasi. In momentul cumpararii am verificat masina, am achitato, am facut contract de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare, luand contractul de vanzare, certificatul de inmatriculare, cartea tehnica , si cele doua cheii plus auto. Pe mortivul ca era sarbatoarea de Sf Paraschiva vanzatorul m-a rugat sa ii las un exemplar din cele 3 de vanzare cumparare, copie dupa c.i.fisa de inmatriculare ca va merge el la financiar sa stampileze fisa de inmatriculare si sa scoata certificatul fiscal urmand sa mi le trimita prin courier.
Dupa 3 zile il sun, si imi zice ca le trimite a doua zi, astfel amanandu-ma 7 zile. intre timp am facut identificarea auto la rar, dar nu pot finaliza vanzarea din cauza ca fostu proprietar nu trimite fisa de inmatriculare si certificatul fiscal.
Am fost la financiar in iasi si m-am rugat de functionari timp de 3 zile, in final ajungand la seful financiarului si impreuna observand ca vanzatorul are datorii de 67.000.000 lei vechi. Motiv pt care nu poate obtine certificatul fiscal si nici nu poate avea dreptul de a vinde bunuri personale.
Am fost la politie si mi s-a explicat ca exista 2 tipuri de inmatriculari: inmatricularea la primarie (fiscala) unde voi plati impozit pe bun, si inmatricularea in circulatie (politie) unde trebuie sa ma prezint cu certificatul meu fiscal si al vanzatorului, fisa de inmatriculare stampilata de primaria vanzatorului si dupa de primaria mea plus resztu de acte care le am.
Am sunat vanzatorul, am vb frumos degeaba, am inceput sa il injur sa il amenint si in final imi explica ca de fapt peste cateva zile (13/11/2010) contractul de vanzare expira fiind valabil 30 de zile, iar ial va radia auto, politia imi va lua n umerele de inmatriculare iar el va veni dupa auto radiat deoarece iin va apartine in lipsa unui contract de vanzare valabil, si in plus mia zis ca are cea de a treia cheiecu payger pt alarma iar masina are montatra pe calculator gps fiinder asa ca o va gasi si lua de oriunde.
Va rog ajutati-ma cu sfaturi sau cum as putea sa devin proprietar.
MASINA ESTE UN AUDI A4 DIN 96, I-AM ACHITAT 2800 EURO CAT A CERUT, MASINA ESTE INMATRICULATA PE NUM,ELE LUI CU NUMERE PERMANENTE DE ROMANIA, (IS-08-BRV) IAR IN CONTRACTUL DE VANZARE ESTE SUMA DE VANZARE DE 4500 EURO(SUMA CARE MA AJUTA IN CAZUL UNUI ACCIDENT)
Răspuns la discuția Amenda Politia Comunitara
@florinvlad imi pare rau pt ce ai patit, imi pare si mai rau ca orice avocat cum sunt eu citeste in manuale cum ca amenzile se prescriu, cad de fapt in realitate doar se in dexseaza si ioar se indexeaza, si cand vei lua o amenda pe nedrept si vei fi gasit nevinovat, amenda va fi anulata dar va trebui sa platesti majorarile, etc etc, imi pare si mai rau ca suma de amenda e lasata la latitudinea unor inapti mintali si petru aceisi fapta , avand acelasi comportament valoarea in leio va fi diferita, sfatul meu este sa nu te lasi!!! chiar daca esti somer si venitul pt tine este dificil, inca ai sange romanesc in vinele tale si fierbe cand esti acuzat aiurea. oare trebuia sa mergi pe pana tot bucurestiu? cum au demonstrat inapti ca u ai stationat mai mult? (cand u putei spune ca la fiecare 5 minute te deplasai 5m, )
pentru actiune in justitie trebuie sa ai un avocat deoarece ceilati inapti care culmea si ei cica te reprezinta , cand te vad singur, te linseaza.
sfatul meu : 255 sanse de castig = da in judecata primaria si angajeaza un avocat care cunoaste nu care stie doar sa latre contra vantului, deoarece multe hotarari de consiliu local depasesc legi internationale, incalca drepturi, sunt discriminatorii, etc, iar dupa castigare s-ar putea ca si amenda sa fie prescrisa fiind data de o lege falsa.
poti la fel de usor sa platesti cat ai de dat acum si sa uiti.
pe viitor: mereu cand vei primi o amenda indiferent de la ce cretin (care e constient ca este greu dar el vrea promovarte) , semneaza (obligatoriu), scrie unde ai dreptu la parere "NECONFORMA CU REALITATEA" , cere sda achiti pe loc, (sau plateste in 24h) fa contestatie personal la comandantul inaptului care te-a premiat, fii pregatit sa primesti respingere la contestatie (si indirect a doua acuzare a supra ta , deoarece in momentul in care comandantul citeste va da dreptate agentului deoartecev este constient ca si el ca si comandat face greseli , indirect te va acuza si el de aceiasi fapta) . cu respingerea contestatiei iei un avocat bun, si dai in judecata Ministerul care te-a premiat, ceri doar cheltuieli de judecata, si restituirea valorii platite pe amenda cu aceiasi dobanda aplicata de bcr la perioada CAT BANI TAI AU FOST FOLOSITI DE STAT, ceri instiintarea ta cu metodele de aplicare contra comandantului si a inteligentului care te-au premiat.
daca in 6 luni vei primi ca au fost sanctionati disciplinar faci recurs sau alt proces tot cu avocat deoarece este discriminatoriu ca tu sa fii sanctionat cu o valoare fata din salarul mediu , asta in timp ce marii cretini ce stau la strada sunt amendati disciplinar. daca le taie si din salar sa vadfa si ei cum e sa faci bani si altu sa ii ia.
nu cere nicioadata daune morale, nu folosi niciodata bonuri de masa ca ai mancat/cazat/facut drum in timpu procesului(astea te ajuta sa pierzi in fata presedintelui de sala sau a procurorului) daca vei cere daune foloseste sum e fictive de 1 ron sau zece bani.
daca faci cum am zis eu si o stiu multi smecheri din tara, vei capata in primul rand frica intre inteligenti , si te vor evita dar nu sari calul, inca mai avem 5% agenti care chiar stiu meserioe si nu au probleme cu hardu. incearca ce ti-am zis doar daca esti nevinovat sau nu se poate dovedi vinovatia ta de catre agent cu probe fizice, sau martori
Răspuns la discuția pierdut acte auto
Sa inteleg ca trebuie sa merg la sediul central de politie din Iasi ? Tare presimt ca am sa ajung sa le urez "multa carne " la toti care lucreaza pentru MAI si bonus de Sarbatori inca un minus 50 % , iar avocatilor "mancavar iadul" deoarece citind pe forum am observat cum omu pierde cu dreptatea in mana, 25% dintre voi stiu cat face 3-7=? si doar 1% din contestatii este rezolvat. Acel organ care reprezinta interesele institutiei de care apartine (nicidecum ale mele care ii asigur salr/pensie/haine) unde se uita cand eu am plecat? Eu trebuie sa invat legi ca sa pot conduce, sa fiu apt medical, sa platesc taxe si impozite ca pe vremea boierilor, si daca gresesc sau uit sunt amendat pe BANI in timp ce acel socate de organ daca greseste este sanctionat prin nepromovare. Romaneste va zic celor care aveti okazia, cand gasiti un specimen care va manaca impozitele , si merge print-o zona untunecoasa fara sa aibe martori , invatatil sa manace cu paiul, ca doar asa vor ajunge sa sio gandeasca acesti (cuvant urat).
Răspuns la discuția pierdut acte auto
Avand in vedere ca adresa din buletin si permis este alta DECAT CEA LA CARE LOCUIES, banuiesc ca buletinul si permisul sunt disparute deorece nu ma inteleg cu parintii care locuies la vechea adresa(din buletin) , cat despre certificat,rogvinieta asigurare sunt pe numele sotiei deci alta adresa. am refacut traseul, parcurs nu stiu unde am fost oprit ci doar ca este intre iasi si podul iloaiei satele dintre aceste localitati mi se par toate la fel. Nu am plecat nervos, chiar am plecat linistit, si foarte incet, stiind ca am actele in portofel. in mintea mea s-a creeat o confuzie cand am dat buletinul/ crezand ca am primit actele.nu eram singur ci eram 2 persoane in masina, si nici una dintre noi nu s-a sesizat.
licitarea unei unei firme sau vanzarea prin sechestru se anunta doar de cel ce tine licitatia si se poate anunta in orice ziar sau doar pe net, daca sunt urmarite de anumiti interlopi bunurile licitate se va anunta in ziarul "creierul muntilor" ziar local al unei localitati fara energie electrica si probabil 20/30 locuitori.
citarea unui sot se face de instanta la ultima adresa sau actuala a sotului si doar de instanta.
o adunare generala o poti publica in orice necrolog sau ziar.
ar putea sa plece pentru 15 ani din tara, iar intre timp se judeca in lipsa si se prescrie, sau sa isi faca bagajul(patura cersaf slapi sapun foarte multe tigari) si ar avea sanse sa iasa inapoi pentru buna purtare. daca nu a mai fost inchis, si are pana in 22 de ani e JALE!!!
Buna ziua, azi, m-am deplasat cu masina in alta localitate, aflata la o distanta de aproximativ 100 km, in vederea cumpararii unui bun de la o firma care statea deschisa duminica ca sa pot ajunge eu. Ma deplasam in graba dar pastram viteza legala. In una dintre localitatile prin care am trecut amn fost oprit de un agent de circulatie, si tras pe partea dreapta. Agentu se recomanda, eu il intreb motivu opririi, el in replica imi cere actele, eu il rog sa imi zica motivul opririi si sa se legitimeze (cer legitimarea deoarece majoritatea uita sa o aibe asupra lor, vin fara sapca etc toate acestea fiind in avantajul meu). Refuza sa se legitimeze si imi zice ca doar eu sunt obligat sa ma legitimez , in cazul lui fiind de ajuns doar prezentarea verbala (de unde stiu eu ca dansu nu a fugit de la un circ sau poate nici nu e angajat al MAI) . Il intreb care e motivu opririi si insista sa ii prezint actele. II ofer actele (carte indentitate auto, rogvinieta,asigurare,permis) . Imi zice cand vede actele ca motivu este nepurtarea centurii de siguranta. II arat dovada nmedicala prin care sunt scutit de purtarea centurii de siguranta, (ramane la el si dovada), se invarte in juru masinii, trage de spoileru spate, ma intreaba de ce nu o vopsesc (ar necesita o noua vopsire) , si cand ajunge in fata ei ma intreaba de merg pe pozitie. II raspund ca merg pe faza de intalnire si am dat pe pozitie in momentul opririi deoarece am oprit si motorul si pastrez pozitia deoarece este usor ceata si burnita. Nimic el sustine ca m-a vazut ca circulam cu pozitia si defapt acesta este motivul opririi. se duce in loganul lui, si .... dupa circa 15 min se intoarce si imi cere si buletinul, il ofer. Nauc cum sunt si pe graba bag portofelul in buzunar, avand falsa impresie ca eu de fapt am primit actele in loc sa dau si buletinul, pornesc motorul, faza de intalnire, semnalizez, si reintru in trafic. Ajung unde trebuia,cumpar ce doream, ma intoprc acasa, ma uit in portofel si surpriza nu am nici un act. Mi-a luat un sfert de ora sa ma gandesc ce s-a intamplat, sio incepusem sa imi schimb culorile. Imi dau seama de "istorie" ma deplasez la sediu de pol din localitatea mea, spun ce s-a intamplat, ei imi zic ca nu au ce sa imi faca daca nu stiu cine si unde m-a oprit si sa merg inapoi sa vad unde am fost optrit. Reiau traseu cu un prieten si am oprit la toate sectiile zicand povestea, si am fost luat la "ce vrei ba?" pai daca nu te poti legitima nu avem ce vorbi"etc,etc.
Ce sa fac?