avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate mikela_24

Activitate mikela_24

PFA-urile trebuie sa depuna declaratia 392 (declaratiile a si b)? Daca da, pana cand?

In declaratia 392 se declara cifra de afaceri pe 2010, dar acest lucru se precizeaza deja in declaratia 200, in cazul PFA-urilor., din cate stiu.

Va multumesc.
Este valabila o factura care indica o obligatie de plata atunci cand contractul s-a pierdut de catre ambele parti? Daca da, sau nu, care e temeiul legal?

Ce probleme pot apare?
Răspuns la discuția pfa... plata cas
Penalizarile pentru intarzieri de la plata CAS se aplica dupa 60 de zile de intarziere. Asa afirma cei de la Casa de pensii VN. Sunati la Casa de pensii, probabil va vor raspunde.
jester a scris:

deci oricum plateste! chiar daca la fisc se depune o declaratie estimativa, urmand ca regularizarea sa se produca in anul fiscal urmator.


Oricum obligatia de plata ramane pe tot parcursul anului, dar daca pe 2011 nu are un venit mai mare de 8088 lei, atunci anul urmator va merge la Casa de Pensii cu evidenta de la finante (pentru 2011) pentru retragerea declaratiei de asigurare. Timp in care, va tot primi notificari despre datoria de plata. Cel putin asa spun cei de la Casa de Pensii VN.

Asta sigur, cat timp venitul nu depaseste suma minima.
Cine detine drepturile de autor pentru lucrarile de disertatie care se sustin la finalizarea masterului / studiilor post-universitare? Autorul sau facultatea / universitatea?

Prezentarea disertatiilor este publica, dar lucrarile sunt publice?
Poate facultatea sa ofere acces la aceste lucrari, gratis sau contra cost?
Care sunt conturile IBAN in care se pot efectua platile pentru contributia la asig. de sanatate? Ma intereseaza in special pentru CASS Vrancea (Nu se poate lua legatura cu cei de acolo nici prin e-mail, nici telefonic).