avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate liviuz

Activitate liviuz

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la Decizia De Impunere plata CASS pe care am primit-o astazi de la fisc.
Problema este urmatoarea: Eu sunt angajat cu carte de munca de ceva vreme si in februarie am inchiriat o camera in imobilul pe care-l detin si pentru care am inregistrat un contract la ANAF-ul de care apartin (Ilfov- Lucretiu Patrascanu).
Pe Langa Decizia De Impunere cu titlu de impozit pe venitul declarat a venit si Decizie De Impunere cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate.
Daca mi se retine din salariu un CASS mai trebuie sa platesc si CASS pe veniturile din chirii?
Sau este o greseala pentru ca nimeni nu m-a intrebat daca sunt angajat sau nu si eu am pierdut din vedere sa specific acest lucru.
Trebuie sa depun o contestatie la aceasta decizie?

Multumesc.
Buna ziua,
as dori, daca se poate sa ma invatati ce sa fac sa ies din urmatoarea situatie:
Am detinut un autoturism Dacia 1300 (din1977) pana in data 24,102006 cand am hotarat sa-l "Radiez la cerere" si pentru acest fapt am l-am scos mai intai de la Circa Financiara sect. 2, lucru dovedit cu stampila din acea data peFisa de Inmatriculare ce compune Dosarul de Radiere. Pe toate actele este trecut solicitarea me de a Radia la Cerere inclusiv pe talonul masinii.
Ajuns la Politie, la acea data, mi se specifica ca trebuie sa fac dovada unei proprietati (teren) unde pot depozita autoturismul, dovada pe care nu o avem deocamdata.
Abia in 25 Aprilie 2007 devin proprietar si astfel puteam face dovada ca pot sa o depozitez. Aveam de gand sa o dezmembrez pt piese, deoarece tot nemul aveau dacii.

Si totusi , intre timp nu am mai ajuns cu dosarul astfel completat la Politie din o mie si una de motive, inclusiv plecarea mea din tara. Intre timp masina a fost dezmembrata de neamuri. Numerele de inmatriculare au fost taiate la recomandarea politiei inca de prima data cand m-am prezentat la ei.
Recunosc ca am facut greseala de a nu mai continua radierea din motive pe care nici acum nu le inteleg. Cu toate aste mi-a ramas intiparit in minte ca am facut toate demersurile si a fost radiata.

Problema a aparut acum in 2014 cand, ajuns la Primaria Voluntari unde am domiciliul actual, mi se transmite o nota de plata a impozitului in care figura si Mijloace de transport cu circa 900 lei datorie.
Cerand lamuriri (nu mai aveam masina din august 2011cand am radiat fiscal ultimul autoturism proprietate personala care mi-a luat foc si fusese distrus 95%) mi se spune ca am o Dacie (acea Dacie) a carui dosar a fost trimis de sectorul 2 la ei pt ca observasera ca mi-am schimbat domiciliul. Dosarul a venit la Voluntari in 2011 iar cei de la financiar au inregistrato pt impozitare si retroactiv din 2007 cand eu devenisem proprietar si am facut Buletin de Identitate pe Voluntari.

Intrebarea este ce mai pot face sa nu platesc acea datorie pe un vehicul oricum dezmembrat dar neradiat la politie?
Nu aveau si cei de la Directia Impozite datoria sa ma anunte ca apar cu un autovehicul la ei, pentru care eu nu am dus nici un act de luare in evidenta? Din 2006 eu am inmatriculat si radiat alte 2 autoturisme, le-am inscris financiar la ei atat in 2006 cat si in 2008 iar in 2011 am radiat pe ultima. Cum este posibil sa nu ma anunte pe nici o cale chiar daca figuram cu acte in regula, CI valabil, adresa de mail chiar si telefon mobil si fix. Am facut o gramada de acte la ei inclusiv reinoirea CI in 2011 cand toate actele de masina, carduri si CI mi-au fost distruse in incediul de masina.

Ce pot face in continuare pentru ca nu doresc sa platesc retroactiv si pentru ceva ce nu mai detin de atatia ani.
Pot sai dau in judecata pt neaducrea la cunostinta a acestor fapte?
O sa incerc mai intai cu o audienta la primar pt a vedea ce raspuns primesc.
Ce recomandati sa fac in continuare? Ce posibilitati mai am?

Multumesc


Erata: 2011 nu 3011...
Am gasit pe net urmatoarea informatie:
Sunt scutite de plata taxei autovehiculele, atunci când sunt:
(1)a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică;
Sa inteleg ca, daca am un ONG ce are ca obiect de activitate supravegherea copiilor de clasa primara de tip afterschool, pot sa inmatriculez fara aceasta taxa o masina de tip vw t4 cu 6 locuri, (2,4 diesel din 1992), cu care sa-mi desfasor activitatea preluand copii de la scoli? Poate imi raspunde si mie cineva?

Poate stie cineva daca mai exista posibilitatea de a inmatricula in Romania un autoturism mai vechi si cumparat de o fundatie nonprofit, fara taxa de poluare sau prima inmatriculare, cum i s-o mai spune. Este vorba de un Vw T4 cu 6 locuri din 1992 , E2 si motor diesel de 2,4 cmc cu care, fundatia vrea sa transporte copii de la scoala la domiciliul fiecaruia. Sau poate mi se explica cum pot beneficia de "depreciere"-a de la constatarea RAR, masina nu are dotari tehnice cine-stie-ce. Multumesc
legalmgm a scris:

Buna ziua,
Vezi site:
[ link extern ] /
[ link extern ]


Este valabil calculul si pentru data de azi? Nu s-a schimbat nimic ?