avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Activitate Caserutu

Activitate Caserutu

Ce trebuie sa fac in cazul in care am primit decizia de pensionare anticipata.Cum inceteaza raportul de munca cu angajatorul.
Buna ziua.
Se pot cere daune unui broker de asigurari in cazul in care nu am fost anuntat comform legii , de expirarea asigurarii RCA ? Mentionez ca pe perioada neasigurata am avut un eveniment rutier cu dauna iar acum sunt bun de plata.
Dar situatia a aparut dupa 1 ianuarie 2011
Am un copil nascut in Aprilie 2010, pentru care am beneficiat de indemnizatie pana in Aprilie 2012.cel de al doilea copil s-a nascut in Iulie 2011,in acest moment beneficiez de indemnizatie pana la implinirea varstei de 2ani.
Intrebarea esteentru perioada de suprapunere adica Iulie 2011-Aprilie 2012, am dreptul la indemnizatie suplimentara de 1,2 ISR comform art.9 ,alin.6 din OUG 111/2010 ?

Discuție Alegeri locale
Formatiunile politice care au lista completa de candidati au prioritate la redistribuirea mandatelor?
Discuție Alegeri locale
Listele de sustinatori pentru un candidat independent la functia de primar, sunt valabile si pentru consiliul local sau trebuie intocmite liste separate?
Care sunt atributiunile dirigintelui si unde sunt reglementate, comform caror regulamente sau legi.
Am fost membru cooperator la cooperativa de consum din comuna.aceasta s-a reorganizat in baza legii nr.1/2005, si la aceasta data vechii membri cooperatori , de fapt cei fondatori, nu mai figureaza printre asociati. Problema e ca nici macar nu am fost intrebati sau informati despre acest lucru. Au aparut asociati la aceasta noua soc. cooperativa oameni care nici macar nu erau nascuti la data constituirii vechii coop.Intrebarea este: s-a procedat corect in acest caz?
Dar in acest act normativ se mai zice :
ART. 9
(1) Concediul şi indemnizaţia lunarã prevãzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevãzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 naşteri sau, dupã caz, pentru primele 3 situaţii prevãzute la art. 8 alin. (2).
(2) La stabilirea celor 3 naşteri şi, dupã caz, a celor 3 situaţii se iau în calcul şi cele pentru care s-a beneficiat de concediu şi indemnizaţie, precum şi de stimulent în baza Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 7/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

???????
Ce inseamna asta? Se ia in calcul doar nasterile dupa 2005 ?
Am 38 de ani, am trei copii, primul nascut in 1997, cel de al doilea in 1999, cel de al treilea nascut in 2010 , pentru care acum ma aflu in concediu pentru ingrijire, si sunt insarcinata in luna a7-a urmand ca sa nasc in luna iulie 2011. Intrebarea mea este : cum se va calcula indemnizatia dupa nasterea celui de al patrulea copil, tinand cont ca cuantumul actual al indemnizatiei este de 1200 lei, si doresc sa raman inca doi ani in concediu.Mentionez ca pentru primii copii am beneficiat de CIC la momentul respectiv comform legislatiei din timpul respectiv.