avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate azur75

Activitate azur75

Din actele anterioare emiterii titlului de proprietate ( extras CF, contract de vanzare cumparare, registru agricol, etc- toate aceste inscrisuri cu o vechime considerabila), rezulta ca antecesorii mei au avut 10 ari.Este vorba despre o curte, imprejmuita, teren clar delimitat; nu mai vorbim despre faptul ca, acest teren a si fost folosit de catre noi, ani si ani, asa cum am precizat in prima postare, achitandu-se inclusiv impozitele aferente.
Dl vecin nu si-a contestat titlul si astfel, l-a acceptat ca atare.
" Proba" sa este un extras CF unde se mentioneaza 9 ari - notari succesive in extras cu aceasta suprafata, fara insa a fi si masurata, fara a se mai pune datele in concordanta cu situatia faptica reala.
Multumesc pt bunavointa dvs si intrucat sunteti specialist in domeniu imi permit sa va mai adresez o intrebare - in CF sau se mentioneaza asa, la " suprafata" : din acte 9 ari, masurata - , si se face mentiunea " geometria terenului nu e disponibila in planul cadastral de carte funciara".
Inteleg ca se sustine ca nr sale topografice s-ar suprapune cu ale noastre, dar nu pe baza informatiile si datelor actualizate ale cadastrului, unde nu exista nici o problema- de aceea mi-au si fost probabil intabulati cei 10 ari, nu exista nici un impediment- ci pe baza unei harti topografice vechi, care nu este intocmita " la scara" si de unde s-ar deduce acest aspect.
Ce valoare mai poate avea o astfel de " harta"- n-am vazut-o, doar ni se vorbeste despre ea, atat timp cat nu mai corespunde nici unei realitati ( nici juridice, nici topografice, etc).
Va multumesc pt raspuns, o zi buna, si daca mai puteti sa-mi dati un sfat v-as fi recunoscatoare!
intrucat nu am primit nici un raspuns, revin, sintetizand datele:
- in cartea funciara se face referire la o suprafata de 9 ari, insa faptic curtea respectiva , la momentul cumpararii imobilului, nu avea aceasta suprafata; contr de vanzare cumparare incheiat in '93 preia datele de CF si ca atare transmite un dr de proprietate pe o suprafata care faptic nu e reala, fara a se face nici o masuratoare concreta a suprafetei.
E o eroare perpetuata a cartii funciare undeva, candva, nu s-a notat ceva corect, s-a omis ceva, nu s-a masurat, nu exista o " geometrie" a terenului respectiv....
Multumesc.
Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep corect:
- eu - am titlu de proprietate pt aproxim 10 ari teren cu constructii, titlu emis pe baza de acte in 2003, situatia faptica este cea atesta in titlu de peste 80 ani;
- in 2010, in urma decesului antecesorilor, intabulez titlul, fac succesiunea, instrainez bunul imobil ( cu acte autentice, expertiza topo, etc);
- acum, in 2013, vecinul revendica 4 ari din cei 10 ai mei ( acum instrainati) - arata ca prin '93 a cump pe baza unui contr de vanzare cumparare 9 ari de teren, iar contractul a fost intabulat in CF, la vanzarea terenului avandu-se in vedere o carte funciara veche in care figurau 9 ari; de precizat ca, situatia faptica, asa cum am aratat, e de aproape un secol cea care exista si acum, si ca atare nu prea pricep de unde apar cei 9 ari, din care 4 zice-se s-ar suprapune cu curtea pe care eu am vandut-o;
- tot prin 93 vecinu' obtine titlu de proprietate pe curtea sa - aproxim 5 ari, titlu pe care nu il intabuleaza;
- acum, prevalandu-se de cele inscrise in CF revendica 4 ari - inscrierea lui in CF s-a facut in 93 insa fara o experiza topo sau alte masuratori, care sa confirme/ateste suprafata reala.
Mi-ar prinde bine o idee, o sugestie, orice, de la cei cu mai multa experienta in domeniu pt ca eu am vandut pe baza unor acte reale, clare, necontestate, suprafata terenului a fost confirmata prin masuratori, exista si acte care atesta suprafata - din pacate insa nu erau toate intabulate in CF, dar mi se pare aiurea ca acum dupa atata timp, sa se vina cu astfel de pretentii ( suntem vecini de mai bine de 20 de ani, martor la succesiune a fost chiar el).
Multumesc pentru bunavointa si va stau la dispozitie si cu alte informatii daca e cazul.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Da............complicate par a fi cararile................dar cand n-au fost?

Si totusi......azi e Ajunul Craciunului.
Va doresc din suflet un Craciun frumos, in liniste, alaturi de cei dragi.:)
Un colind primiti?
[ link extern ]
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
'Neata!
Toata admiratia pt cei care au puterea de a ( re)citi deja.
Eu sunt " linistita" ( sau , ma rog, depasita de situatie) :D
Dar dupa anul " fulminant" pe care ne pregatim sa-l incheiem ( din fericire), chiar vreau sa am luna asta pauza.
In rest, vom vedea ce va fi- dupa cum arata " astrele" urmeaza un ex INM si unul direct pe post.
In ceea ce priveste codurile, incep sa recunosc senzatia pe care o cam aveam si anu' trecut pe vremea asta...care coduri? Un lucru e cert, ca vor fi necesare cele " in viguare" iar care 'or fi astea vom vedea, pt ca io ma incapatanez s-o iau de la capat cu toata agitatia anului asta, ca mi-a ajuns :sticktongue:

Hope si restu' lumii, " tinem aproape" si........vom vedea ce va mai fi.

Pana una-alta, e iarna, e frumos, mos Nicolae a fost, il asteptam cu drag pe Mos Craciun, asa ca lasam loc in suflet, macar putin, calmului si linistii, si ne bucuram de ce avem acum, pt ca in " goana" asta a noastra continua, riscam de multe ori sa pierdem din vedere esenta: copiii, familia, prietenii......si chiar pe noi insine.

Va salut, aveti grija de voi!

Si asa...pt relaxare :):
[ link extern ]
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Da.............
Vad ca multa lume " se bucura" foarte tare de superba varianta a INM-ului, extrem de " agreabila" pt cei aflati in situatiile mai sus expuse.
odb, iti dau dreptate ( ca de obicei :D ) - nici mie nu mi-e teama de ex de la inm - daca-l pic,ce? Dar daca da norocu' peste mine si-l trec?:D

Nu, lucrurile nu sunt deloc simple si superficialitatea nu ne caracterizeaza; si mie imi place sa analizez situatiile, sa pun in balanta lucrurile si ma straduiesc sa iau deciziile cele mai corecte.......Dumnezeu stie daca le iau. Cert e ca deocamdata, stau si va admir ca ati avut capacitatea de a reincepe cititul - eu , sincer, inca n-am luat o decizie ferma/clara, in acest sens.
M-a obosit f tare anul trecut- incertitudinea, deruta, nesiguranta, probleme proprii in familie, copilut mic si sensibil care " cerseste" extrem de multa atentie si grija, un serviciu aglomerat ( care de altfel imi place f mult) - avem in instrumentare f f multe dosare si " facem" si instanta.....Pregatirea acestor cauze necesita timp, studiu, concentrare, etc..........
Si astfel, pt mine timpul efectiv de studiu e destul de " mic"- iar cu trezitu' pe la 3 dimineata si alergatu' ca nebunu' in toate directiile, parca nu mai sunt prietena ( mi se inmultesc si ridurile , ceea ce pt o doamna, chiar e o problema :D. ).

Iau serios in calcul, o schimbare "de macaz".

Spor la invatat, aveti grija de voi, si............... sa ne fie bine!

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
odb, cred ca energiile nu trebuie consumate astfel, ca oricum nu ajungem la nici un rezultat.
Am impresia ca discutiile sunt pe langa si aici si pe topicul celalalt.
Eu am inteles ce-ai vrut sa spui; deocamdata, n-avem altceva de facut decat sa ne relaxam putin si-apoi s-o luam de la capat.

Celor ce-au castigat concursul le spunem felicitari deocamdata; si mai multe nu spun ca mi se va sugera si mie sa ma duc sa iau "antifrustrante"( oare n-oi avea prin casa asa ceva :D , ca parca nici n-ar fi o idee rea).

In rest baieti, n-are rost.Fiecare ramane cu soarta lui - unii acum sunt bucurosi si au dreptul sa se bucure, altii simt gustul amar al infrangerii si e normal sa se simta aiurea.

D.lor magistrati- bafta, minte lucida si atitudine corecta pusa in slujba justitiabilului si cu respectarea intocmai a legii.
Noi,cei azi infranti, suntem curajosi, muncitori, seriosi- si vom continua in speranta ca vom reusi.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Buna dimineata.
Camicris, multumim!
Da thomas, la civil si eu am mers binisor, iar la procedura civila de-a dreptul minunat.
Da am facut praf penalul (partea speciala, cu precadere) si teoria din procedura penala ( pt prima data de cand ma prezint la acest concurs).
Un sfat cu privire la procedura penala aveti, astfel incat sa nu mai fiu chiar atat de " paralela" ? ( io cu ea si ea cu mine :D - si vorbesc de teorie.......mi-a iesit si-o poezie..................).
Aveti grija!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Camicris scumpo, intreb si eu: ce ai scos de pe site-ul CSM?

Artax, oana- multumesc! Va pup, aveti grija de voi.Cumva vom gasi o solutie ( sper).
Multumesc tuturor prietenilor dragi, care m-au sustinut in aceasta saptamana!
E f interesant cum oameni de care te-ai apropiat cu prilejul acestui concurs pot sa fie sinceri si sa-ti fie aproape, si anumite persoane care sunt langa tine si se zbat in aceeasi situatie dificila, te trantesc cu capu' de pereti.Asta probabil, ca sa fie saptamana pe deplin implinita :D Si orgoliul lor satisfacut!

Important este ca, cei care conteaza, sunt langa mine ( si eu langa ei).

Un sfarsit de saptamana placut, aveti grija de voi, ne mai auzim ( daca nu sunati voi, sun eu :) )

V-am pupat!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Absolut corect ceea ce spui, artax.
Oricum, cred ca acum, fiecare dintre noi, are nevoie de o cat de mica pauza.
Sa vedem si calendarul estimativ.............
Iar in ceea ce priveste INM-ul eu personal, am doua motive pt care nu agreez deloc varianta:

1) eu nu pot sa bantui prin Bucuresti 2 ani si sa las copilul acasa cu tata/bunica/pisica,pt ca apreciez ca dincolo de " fantasmele mele carieristice" sunt in primul rand mama, iar rolul, prezenta si importanta mamei in viata copilului sunt atat de importante incat, ulterior, nimic n-ar compensa amaraciunea pe care i-as lasa-o in suflet si pe care n-as putea-o sterge cu statul meu de magistrat in veci ( al meu e si un copilas f sensibil); pt ca de anul viitor incepem si scoala si consider ca e f important sa fiu alaturi de el; pt ca..........; pt ca..............
2) cu bursa aia de auditor, pur si simplu, n-am ce face - deci si financiar, mi-as " aranja" bine familia, pt vreo 3 ani, daca ar fi sa iau in calcul si anul de stagiatura.
Ex direct pe post ma avantaja clar pt ca plecam " toti cei trei muschetari" :D , oriunde in lume......

Deci.......pt mine personal e f clar: daca se elimina examenul pe post, varianta magistraturii, in " formatul" in care e acum INM-ul, pica.
Ma voi orienta in mod sigur spre avocatura, spre o profesie mai ....." libera". Am lucrat in privat ca lichidator judiciar si mi-a placut enorm.Motivele pt care am renuntat au fost legate strict de problemele de sanatate cu care ne confruntam atunci si care nu mi-au mai permis sa continuu, sa fiu activa, energica -pur si simplu, m-am/m-au oprit.
Da'stau si ma gandesc cu groaza ca nici ceea ce fac acum cu invatatul pt magistratura nu-mi foloseste deloc , problema de sanatate poate oricand recidiva, si atunci ar fi nu grav, ci cumplit.Si-atunci, ce-am castigat?

Asa ca, probabil, voi reintoarce filele spre ceea ce" a fost odata"......

Cred ca fiecare isi poate face o analiza, iar decizia se ia individual, de la caz la caz, prin raportare la o multitudine de factori.........Fiecare isi apreciaza singur avantajele si dezavantajele si hotaraste in consecinta.Eu stiu/simt ca-mi pot ajuta familia si pot sa mai am din nou acea implinire profesionala pe care ma tot chinui sa o caut, si altfel-repet, daca se elimina ex direct pe post.Daca acesta ramane, probabil voi mai continua in aceasta directie, pt ca sunt incapatanata :D


Si sa stiti ca-mi ridic palaria in fata tuturor- va admir pt putere, tarie de caracter, echilibru, vointa. Sunteti niste oameni minunati.Imi pare rau ca nu v-am cunoscut pe toti.
Pe cei pe care va stiu va imbratisez cu mult drag - carmen, camicris, thomas, oana, cip- ma bucur enorm ca v-am cunoscut, si va multumesc pt prietenia voastra.Iar pt artax am un gand special, pt ca mi-a intins o mana intr-un moment in care rataceam printre spaime........