avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate tabarles

Activitate tabarles

Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
Cred că totuşi colegii au ajuns înaintea problemei. În primul rând trebuie să-ţi dai seama că e puţin probabil ca ruda ta să fie un virtual infractor evazionist.

Probabil că ruda ta vrea să deschidă pe numele tău societatea pentru a obţine un punctaj mai mare la cererea de finanţare în scopul de a fi aprobată şi nu în scopul de a comite fapte penale sau de a falimenta afacerea înainte de a începe. (Nu cred că are vreo legătură cu programul cu 10.00 de euro pt tineri)

Mai e probabil ca ruda ta să aibă una dintre miile de incompatibilităţi pe care le instituie legea română şi să nu aibă voie să fie unic acţionar sau administrator.

Sfatul personal este să vorbeşti cu ruda ta şi să vă uitaţi în Ghidul solicitantului dacă nu cumva se poate depune o declaraţie pe proprie răspundere cum că veţi deschide societatea pe numele tău dacă ce veţi primi confirmarea că aţi obţinut finanţarea. În acest caz, veţi şti exact la ce vă expuneţi şi ce pierdeţi.

Nu prea se ştie această opţiune şi nici nu prea o spune nimeni dintre cei care sunt implicaţi în accesarea fondurilor.

Ati putea totusi sa cereti in scris cosimtamantul Bancii, iar, in cazul unui refuz categoric si motivat pe politica interna sau alte balarii de genul, puteti cere obligarea Bancii la daune pentru exercitarea abuziva a drepturilor din contract.
Răspuns la discuția Noutãþi în materia succesiunii
S-au schimbat destul de multe, cota de rezerva succesorala, posibilitatea mostenitorilor de a ataca donatiile pentru ingratitudinea donatarului sau de a ataca contractele de intretinere in care de cuius era creditor, etc.

Totusi texetele sunt mai clare decat in vechiul cod, simpla lectura a capitolelor relevante din cod va poate edifica.

Spor!
In completarea celor spuse de colegi, mentionez ca nu se cere scoaterea din circuitul agricol pentru terenurile in intravilan.
In mod normal, autoritatea care administreaza datele primite de la populatie este operator de date cu car pers si raspunde de protectia acestora.

Cel mai simplu e sa ne uitam daca mentioneaza pe actele prezentate numarul de ordine in lista cu operatori. Conf legii, sunt obligati sa mentioneze acest nr pe toate actele.

In concluzie, nu stiu daca e cazul sa ne ingrijoram cu privire la recensamant.

Ca fapt divers, de multe ori se intampla sa gasesti CNP-ul unei persoane la o simpla cautare pe google, eu l-am gasit pe al meu intr-un comunicat de la facultate :)
In functie de imprejurarile concrete cred ca s-ar putea aplica legea romana in cazul in care Z ar fi de nationalitate romana, sau regulamentul 44 in cazul in care ar fi dintr-un stat membru al Uniunii.

In orice caz, desi nu e recomandat de majoritatea utilizatorilor, eu as apela la ANSPDCP pentru stoparea prelucrarii datelor cu caracter personal.
Dar nu a mentionat nimeni nimic despre o eventuala fapta petrecuta in State, iar, in functie de imprejurarile concrete ale faptei, se poate face aplicarea legii romane sau europene, dupa caz, in baza principiului personalitatii sau teritorialitatii.
Aveti vreo dovada ca v-a folosit cnp-ul?
Buna seara,

Speta e reala? Daca da, mi se pare o chestie misto.

Legea 677/2001 are o viziune foarte larga cu privire la datele cu caracter personal (nume, prenume, adresa, mail, etc.) CNP-ul este chiar data cu caracter special.

Aceeasi viziune exagerat de larga o are si asupra operatorilor de date cu caracter pers, orice pers care primeste, colecteaza, consulta, etc. date cu caracter pers.

Mai mult de atat, operatorul este responsabil de soarta bazei de date cu caracter pers dupa ce nu o mai foloseste indiferent daca a primit datele cu sau fara consimtamantul persoanei vizate.

1. Legea 677 spune exact care sunt pasii de urmat pentru stergerea datelor.

2. Faceti notificare ca nu costa si nici nu doare.

3. Nu aveti incredere/baza/orice altceva in ANSPDCP, orice cerere este insotita de un raspuns incolor, insipid si inutil.

Peace out!