avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate adiram

Activitate adiram

Răspuns la discuția dosar de dauna
Va mulțumesc mult doamna pentru răspunsuri si pt timpul acordat.
Răspuns la discuția dosar de dauna
Revin cu niște detalii. Mai nou am aflat astăzi ca dosarul întocmit de Politie a fost trimis către expertiza. Este o procedura normala sau este un mijloc de tragere de timp a soferului vinovat. In urma acestei expertize se poate ca șoferul sa fie scos nevinovat? Totuși exista un proces verbal care spune a cui a fost vina. Politistul mi-a spus ca aceasta expertiza durează luna si jumatate. Care este termenul legal maxim pentru acest lucru? Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția dosar de dauna
Ieri am scris o petiție către firma de asigurare dar si către CSA. In care le solicit detalii despre dosarul nostru. Acum așteptăm răspuns.
Răspuns la discuția dosar de dauna
Încă nu ne-am constituit parte civilă. Tot ce știu este ca dosarul este încă la Politie. In cazul asta ce trebuie sa fac? Sa "iau" dosarul de la Politie si sa merg cu el la un procuror? Sau este de ajuns o întâlnire cu politistul care se ocupa de caz si sa i comunic acest lucru? Toate aceste lucruri le pot face singur sau este nevoie de un avocat? Cât despre probele de la dosar..... Nu știu nimic. Mă sfatuiti sa apelez la serviciile unui avocat? Va mulțumesc!!!
Discuție dosar de dauna
in luna martie sotia mea a avut un accident de circulatie ( in care este nevinovata conform procesului verbal incheiat de politie) in urma caruia a suferit o interventie chirurgicala de splenectomie. Desi am incheiat dosarul de daune de aproximativ 2 luni, nu avem inca un raspuns clar din partea asiguratorului. de fiecare data cand contactez firma de asigurari primesc acelasi raspuns - reveniti peste cateva zile-. Am trimis o petitie pe site-ul oficial al asiguratorului si la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si astept acum un raspuns din partea lor. Daca sunt nemultumit de solutionarea cazului pot da in judecata firma de asigurare sau pe soferul vinovat de accident? Politistul care se ocupa de caz ma tot intreaba daca poate da drumul la dosar mai departe catre procuror. ce sa-i raspund in acest caz?
Va multumesc pentru raspuns. Dar acum as mai avea o alta intrebare.
Fratele meu este plecat in strainatate. Surorile mele sunt in tara si am discutat problema. Surorile mele sunt de acord sa-mi cedeze mie partea lor, neavand nicio pretentie. Ma pot duce cu ele la un notar pentru o declaratie, si aceasta declaratie sa fie folosita la succesiune? Iar prezenta fratelui meu este obligatorie? Sau este de ajuns o declaratie, sau de o imputernicire? El imi poate trimite vreun document prin care specifica daca are pretentii sau nu?
Va multumesc !
Buna ziua!
In urma cu aproape un an de zile, mama mea a decedat. Noi am ramas 4 frati astfel eu sunt unicul copil al cuplului, fratele meu este al mamei dintr o casatorie anterioara, iar cele 2 surori sunt ale tatalui dintr o casatorie anterioara.
Si acum am mai multe intrebari
1. Cine este indreptatit sa deschida succesiunea?
2. Care ar fi cota parte a fiecaruia dintre noi?
3. Cat ar costa toate actele, inclusiv onorariul notarului?
4. Ar fi mai putin costisitor la judecatorie?
Va multumesc!