avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate mka-ella

Activitate mka-ella

Si in cazul in care nu se restituie?
La a doua mentinere le-a fost inlocuita masura arestarii preventive cu obligatia de a nu parasii tara, insa la curtea de apel a fost admis recursul pachetului. Pot fi tinuti in arest preventiv mai mult decat au stat ceilalti coinculpati?
Buna seara! As dori sa aflu ce se intampla cu inculpatii aflati in stare de arest preventiv, daca se dispune restituirea dosarului la procuror.
Este vorba de un dosar DIICOT, cu multi inculpati, cercetati pentru fraude informatice. O sa incerc sa dau cat mai multe detalii.
In dosar sunt in jur de 60 de inculpati, dintre care aprox. 48 au fost arestati anul trecut, au facut intre 6 si 9 luni de arest preventiv. In urma stramutarii dosarului la Tribunalul Harghita au fost pusi toti in libertate. Pentru alti 17 au fost emise mandate de arestare preventiva in lipsa si au fost disjunsi in vederea continuarii cercetarilor. Dupa aproximativ 1 an, pentru 4 dintre cei 17 au fost puse in executare mandatele de arestare preventiva. Au fost trimisi in judecata, insa nu la Tribunalul Harghita, fiind disjunsi, aflandu-se in prezent in stare de arest preventiv.
Tribunalul Harghita a dispus restituirea dosarului la procuror pentru refacerea actului de sesizare, insa hotararea nu este definitiva fiind atacata cu recurs de catre parchet.
Intrebarea este: in cazul in care hotararea de la Tribunalul Harghita ramane definitiva, si se restituie dosarul ce se intmpla cu cei 4 inculpari disjunsi din dosarul care se restituie? Mai pot fi tinuti in stare de arest preventiv?
Deja se apropie de termenul la care cei 48 au fost eliberati.