avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate kirra

Activitate kirra

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care este legea care reglementeaza notiunea de "taxa de depozitare"? Ca exemplu, firma incaseaza un avans pentru un articol de imbracaminte care va fi confectionat si livrat ulterior (maxim 60 de zile). In momentul cand este gata, se suna clientul sa vina sa ridice respectivul produs. Dar el vine peste 6 luni timp in care mie imi ocupa loc in depozit. Este legal sa ii cer plata taxei de depozitare si ce acte trebuie intocmi pentru a fi in legalitate.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu fara plata in REVISAL
Da, se declara in Revisal in maxim 20 de zile de la data modificarii, adica de la data intrarii in fara plata, vezi art. 3 din legea 500.
Buna ziua! Am o mica-mare problema la un CIM in sensul ca, pe contract este mentionat un spor de week-end de 25%, deci la 720 brut ieseau 180 de lei iar acum cand am pus varianta noua, cea cu sporurile procentuale, am constatat ca este gresita valoarea (imi apareau doar 72 de lei). Intrebarea mea este (banuiesc ca s-a introdus gresit initial valoarea) daca acum pot trimite la revisal tot procentul de 25% fara sa am probleme, mentionez ca respectivul contract este incheiat in August. Multumesc frumos!
Buna ziua! Am nevoie de o informatie, va rog, si anume, unde se indosariaza scrisoarea de transport, adica trebuie sa o anexez la factura rosie si daca da, care exemplar? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția PROGRAM DE EVIDENTA CONTABILA
eu folosesc Mentorul, sa stii ca e foarte eficient, trebuie doar sa stii unde sa introduci datele, ca restul face el. Multa bafta!!!;)