avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate cadiavalentin

Activitate cadiavalentin

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Va multumesc tuturor pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Dar de ce in Ordonanta publicata chiar si pe avocat net eu gasesc incepand cu ianuarie 2012
link: www.avocatnet.ro/content/art...

Art. 11. — (1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia
respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
Sotia a nascut in 11.10.2011. A beneficiat de concediu pre/postnatal pana in 22.01.2012, dupa care incepand cu 23.01.2012 a optat pntru concediu de ingrijire copil pana la varsta de 1 an. Mentionez ca celalalt parinte nu a beneficiat si solicitat nici o luna din perioada totala de crestere si ingrijire copil. Actele au fost depuse la primarie in 31.01.2012, unde ni s-a spus ca poate beneficia de stimulentul de insertie chair daca revine la servici cu o zi inainte de implinirea varstei de 1 an.
Data fiind multitudinea de hg si oug aparute va rog sa ne clarificati urmatoarele:
1. Cand ar trbui sa-si reia activitatea pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
2. Se reduce perioada de conediu de crestere copil cu o luna deoarece celalalt parinte nu a solicitat nici macar o luna? Daca da, pana cand mai poate solicita o luna celalalt parinte?

Va multumesc.