avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate Luizi_p

Activitate Luizi_p

Răspuns la discuția gestiune
Buna , as avea cateva nalamuriri legate de impunerea lipsei de inventar .
Sa descriu situatia de la inceput : este 1 singur gestionar, angajat din Oct 2012, apoi la 15 zile a fost angajat 1 motostivuitorist, si la 1 luna ( aprox) 2 manipulanti. fara a li se face un instructaj de munca - prezentare marfa, cum sa opereze, detalii specifice bunurilor existente in gestiune, in cursul lunii decembrie au fost nevoiti sa presteze ore suplimentare ( excesiv de multe, programul incepea la 9 dimineata , si terminau la 11-12 noaptea, uneori si la 3 dimineata - a doua zi si de la 9 reluau programul normal) datorita lipsei de personal si a volumului foarte mare de munca ( un depozit siminar, cu acelasi numar de comenzi pe zi - 50- lucreaza in 3 schimburi, cu gestionar pe fiecare schimb). - orele suplimentare figureaza in pontaj.
Mentionez ca depozitul este recent infiintat ( practic odata cu gestionarul angajat), si nu s-a efectuat pana in luna februarie 2013 nici un inventar al gestiunii.
In urma inventarului s-au constatat lipsuri din gestiune ( o valoare destul de mare ), pe care societatea doreste sa o impute gestionarului/angajatilor pe depozit.
Mentionez ca gestionarul a efectuat in aceasta perioada 2 saptamani de concediu medical , perioada in care nu a fost delegata o persoana inlocuitoare care sa verifice iesirile/intrarile fizice din depozit.
In depozit nu exista camere de inregistrat .
Se poate imputa valoare lipsa din gestiune in totatlitate numai gestionarului si in conditiile in care programul de munca a fost supra depasit si volumul de munca a fost cat pentru inca 8 angajati?

Multumesc pentru raspunsuri, orice lamurire poate fi de folos, in momentul de fata nu stim cum sa actionam in aceasta situatie .
Taxa judiciara de timbru se plateste in localitatea debitorului? In cazul meu debitorul are adresa in Bistrita Nasaud , iar eu in Timisoara . Dosarul este deschis la tribunalul Bistrita.
Multumesc!