avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati dovedit in dosar cele afirmate?

Faceti apel si angajati avocat care sa stie ce aspecte conteaza, ce situatii sa probeze si cum sa combata motivarea sentintei instantei de fond.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt sanse, dar trebuie sa probati in instanta cele afirmate daca va fi cazul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu e o situatie provizorie, trecatoare, puteti merge in instanta sa reduceti pensia.

Dupa momentul divortului, notarul nu mai are competenta pe aceste aspecte.
Daca aveti hotarare judecatoreasca faceti demersuri in vederea executarii prin Ministerul justitiei.

Daca nu aveti, faceti actiune in instanta si va face instanta adresele necesare in vederea aflarii veniturilor.

Dvs personal nu fi se vor da astfel de date.
Puteti solicita prin instanta modificarea programului de vizita existent, in sensul stabilirii unui nou program adaptat situatiei de fapt si care sa permita o acomodare treptata tata-copil, urmand ca in viitor sa se revina - daca va fi cazul - la un program mai amplu.

Aceasta este calea corecta si nu sa va opuneti programului deja existent ca nu veti avea castig, ci din contra daca tatal va insista veti ajunge sa vina cu executorul, sa suportati penalizari de intarziere si altele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va comunica nimeni direct dvs veniturile debitorului obligatiei de intretinere.

Va adresati executorului judecatoresc care va solicita aceste informatii si va dispune instituirea popririi, astfel ca tertul poprit - Casa de Pensii - va plati procentul stabilit lunar din pensie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate cere oricand stabirea unui program de vizitare a minorei, neputand fi lasat la bunul plac al unuia dintre parinti.

O relatie emotionala rupta sau compromisa va fi foarte greu de reparat in viitor si fiecare veti da vina unul pe celalalt , singura victima fiind in mod cert copilul dvs.

Astfel de cauze trebuie solutionate cu fermitate, cu ajutorul legii care este in avantajul dvs, cu rapiditate, insa luand in considerare aspectele emotionale si relatiile de familie aflate in disolutie.

Deci raspunsul la intrebarea dvs este ca nu exista un anumit timp care trebuie sa treaca, ca de fapt trebuie sa actionati cat mai curand ca sa puteti sa fiti prezent in viata copilului, sa puteti observa daca se fac presiuni asupra copiluui, sa ii puteti explica ca -desi va despartiti de mama ei - veti ramane tatal ei, mereu langa ea. Clar actiunea este in mana dvs si sunteti singurul care poate proteja atat dreptul dvs, cat si al copilei la a avea impreuna relatii firesti tata-copil.
Art. 385 din Codul civil - „În cazul divorțului, regimul matrimonial încetează între soți la data introducerii cererii de divorț (1). Cu toate acestea, oricare dintre soți sau amândoi, împreună, în cazul divorțului prin acordul lor, pot cere instanței de divorț să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separației în fapt (2).

Conform legii puteti solicita instantei sa constate ca regimul matrimonial a incetat la data despartirii in fapt (data care evident tb probata) si bunurile dobandite dupa acea data sunt bunuri proprii.

In caz contrar daca bunurile sunt comune, tot astfel ar tb sa fie si creditul cu ajutorul caruia ati dobandit acele bunuri, sens in care trebuie facuta cerere in acest sens, evident cu respectarea termenelor legale.

Bine ar fi sa aveti avocat angajat caci partajul este un dosar complex si de o importanta marep entru fiecare parte si el trebuie gestionat de un profesionist.
DIn 30.04.legisdlatia s a modificat si se poate proba in instanta eventuala alienare parentala.Alienarea parentală reprezintă procesul prin care unul dintre părinți, intenționat, generează o situație în care copilul ajunge să aibă, fără culpa celuilalt părinte, o relație disfuncțională cu acesta.

Această înstrăinare parentală poate fi constatată exclusiv de către o instanță judecătorească la cererea uneia dintre părți, la cererea procurorului sau la cererea direcției generale de asistență socială în toate litigiile în care urmează să fie dispuse măsuri cu privire la un minor.

Confirmarea unui caz de alienare parentală va avea consecințe juridice importante în ceea ce privește stabilirea domiciliului minorului, a programului de vizită și a exercitării autorității părintești. Mai precis, alienarea parentală va fi considerată unul dintre motivele expres menționate de lege pentru care instanța poate lua în considerare exercitarea exclusivă a autorității părintești de către părintele care este înstrăinat.

Discutati cu avocatul din dosar sau luati legatura cu un avocat care sa va explice ce puteti face in concret si sa va sprjine in acest demers.