avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate luciano0106

Activitate luciano0106

Răspuns la discuția garantii de buna executie
Buna ziua !

Ce se intampla in cazul in care:
a) furnizorul nu solicita recuperarea GBE, desi aceasta a expirat de 2 ani ? Trec pe venituri suma din 167 ?
b) furnizorul nu solicita recuperarea GBE , furnizorul este extern , nu poate fi contactat sau nu mai exista
c) furnizorul nu si-a respectat contractul , nu i se va returna GBE .

Multumesc !
Răspuns la discuția Conflicte de munca

"eroarea" deja s-a facut de 2 ori ; la martie si la lichidarea lunii aprilie .
Răspuns la discuția Conflicte de munca
ma poate ajuta cineva cu problema mea , va rog ?
Răspuns la discuția Conflicte de munca
freeelis a scris:

In lipsa unui inscris, este cam greu sa recupeze banii promisi .. .. in acest sens, ar trebui sa incheie un act aditional la c.i.m. prin care se modifica salariul ..


- la momentul demisiei vechiul si noul sef , alaturi de departamentul HR s-au confruntat cu angajatul si s-a recunoscut gresala

- dovada scrisa este luna martie cand i s-a acordat un comision nejustificat la salariu incercand se se acopere paguba anului 2011 .

Răspuns la discuția Conflicte de munca
Buna ziua !
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema :

In anul 2011 luna ianuarie angajatorul a facut catre angajat o promisiune "verbala" de marire a salariului . Nu s-a semnat act aditional iar marirea nu s-a acordat pe tot parcursul anului 2011 .

In ianuarie 2012 angajatul a sesizat ca acea marire nu i-a fost acordata . Seful direct al angajatului a promis reglarea acelei sume de bani din 2011 si semnarea unui act ad la 2012 .
Recuperea partiala a sumei s-a facut "la negru" in lunile ian si feb iar in martie pe cartea de munca sub forma de comision .

La acest moment suma aferenta lui 2011 s-a recuperat in proportie de 20 % , seful care a realizat promisiuni si reglari si-a dat demisia , iar noul sef caruia i-a fost adus la cunostinta promite recuperarea intregii sume aferente lui 2011 .
Ce este de facut in cazul in care salariatul nu va primi deptul care i se cuvenea aferent anului trecut ? De mentionat ca salariatul doreste sa isi rezolve problema in 30 de zile calendaristice , dupa asta urmand sa intre in concediu prenatal .

Multumesc !