avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate xtrim

Activitate xtrim

Răspuns la discuția impozit pe a doua locuinta
Va multumesc.
Răspuns la discuția impozit pe a doua locuinta
ce inseamna in lege " si nu sunt inchiriate ca atare", daca a doua locuinta e data in chirie, nu se mai plateste impozit? Scuze, dc e prea puerila intrebarea :)
Răspuns la discuția somaj
Astept raspunsul domnului avocat, referitor la post-ul cu intrebarea: cand se considera ca apartin rezidentiatului, ca forma de invatamant? Dupa ce am promovat examenul (lucru ilogic si neverificabil) sau dupa ce am semnat contractul de munca ca medic-rezident?

Daca intre timp ti-se raspunde de la ANOFM (utilizator Plagadeath) te rog posteaza raspunsul.

Iti multumesc anticipat, tie si d-lui avocat.
Răspuns la discuția somaj
Cu cine sa il clarific? Depinde de bunavointa sau reavointa celor de la AJOFM de parca ar da primele si somajul de la ei din buzunar. Cum unii pot primi somaj si prime, si unii nu, ce spune legea in acest caz? Depinde cum o interpreteaza doamna de la AJOFM?!
Răspuns la discuția somaj
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.

Singura nuanta care ramane nelamurita este cand e considerata admiterea in rezidentiat ca forma de invatamant, deorece nu esti rezident pana cand nu semnezi contractul de munca in ianuarie, iar pana atunci examenul de rezidentiat promovat nu are nici o valoare, fiindca este la libera alegere daca il sustiisau nu, sau daca devii rezident in ianuarie. In plus rezultatele publice sunt de cele mai multe ori anonime, si nu inteleg cum s-ar face o verificare a unui examen. Oricum sunt multe cazuri de studenti care sustin examenul si pleaca apoi in strainatate. E ca si cum ai da admiterea la facultate, ai promova, dar nu te prezenti la inscriere deci nu urmezi acea forma de invatamant.

Sunt cazuri de studenti la medicina care primesc somaj sunt cazuri care nu primesc somaj. Depinde cum inteleg situatia cei de la AJOFM. Realitatea e ca daca iti anuleaza somajul in decembrie, la eventuala angajarea din ianuarie nu se pot primi prima de instalare si/ sau cea de incadrare.
Răspuns la discuția somaj
Nu, nu am fost inca sa ma inregistrez, doar am intrebat-o pe doamna de AJOFM de actele necesare, si mi-a calculat ea un termen aproximativ, dar se pare gresit. Am absolvit in 19 septembrie (data promovarii examenului de licenta), iar in acest caz termenul de 60 zile pica inaintea examenului de rezidentiat (25 noiembrie) sau a clasificarii pe locuri aproximativ 4-5 decembrie. Teoretic la acest termen nu ar fi o problema examenul pe care l-a invocat doamna ca o problema, nu? Iar din cate stiu, dreptul la somaj o data obtinut, se anuleaza la angajare, nu?
Răspuns la discuția somaj
Va multumesc. O sa revin in curandcu raspunsul de la ANOFM. Pana atunci o intrebare mai am: cel de-al doilea termen de prezentare in acest caz este la 60 de zile de cand am pus primul dosar sau la exact 60 de zile de cand am absolvit? Conteaza foarte mult. Multumesc.
Discuție somaj
Am terminat medicina acum la sfarsitul lui septembrie. La agentia de somaj mi s-a explicat ca nu mi se accepta decat un dosar pe 60 de zile, iar la urmatorul termen (decembrie) somajul mi se accepta doar daca nu am sustinut intre timp examenul de rezidentiat. Desi angajarea si contractul de munca se realizeaza in ianuarie, nu inteleg de ce cei de la somaj imi pot anula dreptul la somaj in decembrie. Precizez ca participarea la examenul de rezidentiat este la libera alegere, multi nu il sustin, se poate sa fie picat, iar chiar daca il promovezi sau iti rezervi post sau loc in spital, nu esti obligat sa te si angajezi, sunt multi care pleaca in strainatate dupa examen. Nu esti considerat rezident pana cand nu semnezi contract de munca in calitate de medic rezident. Care sunt conditiile juridice pentru situatia de fata?