avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu88C

Activitate Nicu88C

Legea 263/2010 nu prevede ce cale trebuie urmata in situatia in care nu va este dat un nici un raspuns. In situatia refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri, acesta trebuie dat in mod expres si nu in mod tacit prin nerezolvarea in termen a cererii.
De ce trebuie dat in mod expres refuzul?? Pentru ca orice contestatie se solutioneaza printr-o hotarare. Prin urmare si dumneavoastra trebuia sa primiti un raspuns din care sa reiese un refuz al Comisie de a va solutiona contestatia. Astfel, neraspunderea in termen nu constituie refuzul nejustificat al Comisiei de a va solutiona hotararea (adica conform art. 153, lit. f din Legea nr. 263/2010) .
Din moment ce in legea speciala Legea 263/2010 nu exista nici o prevedere care sa ofere o solutie la neraspunderea in termen (45 de zile de la inregistrare si comunicarea hotararii in maxim 5 zile) de catre Comisie, atunci vor deveni aplicabile dispozitiile legii generale -L. 554/2004 art. 1 alin. (1), art. 11 alin. (1) lit. c)..
Iar referitor la cel de al doilea capat de cerere, impotriva casei de pensii pentru contestarea decizie de pensie, acesta va fi respins. De ce ? Pentru ca, in cazul de fata, contestatia impotriva decizie de pensionare constituie o procedura prealabila si obligatorie peste care nu puteti sa sariti si sa chemati direct in judecata casa de pensii fara sa fi facut o contestatie impotriva decizie de pensionare. Va trebui sa chemati si casa de pensii in judecata asta doar dupa ce veti parcurge pasi legali.
Raspunsul doamnei Gabriela este putin cam eronat...