avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate AnneMary74

Activitate AnneMary74

Va multumesc frumos pentru interes si sugestie! Voi renunta la marca, deoarece nici o combinatie nu ajuta, iar punct intre primele litere ar crea o mare confuzie, si tot ar presupune o solicitare noua de ISSN.
Buna ziua,
Supun atentiei dumneavoastra, cu rugamintea de a-mi da un sfat, urmatoarea problema:
Acum cativa ani, o editura de presa a realizat o revista B2B folosindu-si numele comercial pe post de titlu (de fapt doar 2 cuvinte din cele 3 care compuneau titlul). Recent, am preluat revista respectiva si, descoperind ca titlul nu era inregistrat ca marca la OSIM, de buna credinta, am initiat procedurile legale. Adica am depus cerere de inregistrare marca verbala, platind taxele aferente. Am primit ulterior de la OSIM Notificarea de constituire depozit reglementar, care nu avea atasat nici un Raport de cercetare, nefiind asadar identificata nici o marca identica. In consecinta, conform notificarii am achitat taxele de examinare si am stat linistita. Dupa 2 luni am primit Notificare de opozitie, prin care mi se aducea la cunostiinta ca o marca internationala de prestigiu, la care nici nu m-am gandit vreodata, se opune inregistrarii mele pe motiv ca marcile sunt similare.
Ca sa explic - marca solicitata spre inregistrare de mine este compusa din doua cuvinte in limba engleza, care desemneaza domeniul de activitate. Opozantul considera ca - primele doua litere ale primului cuvant sunt identice cu inceputul marcii sale, mai mult cuvintele fiind chiar sinonime, in timp ce al doilea cuvant se regaseste in intregime in marca sa. Nu pot sa neg acest lucru, pentru ca am inteles si eu ca exista o asemanare, dar cand am depus cererea eu nu stiam toate acestea, nu stiam ca clasele se pot subsuma daca domeniul de expertiza este comun, neavand studii juridice. Oponentul invoca motive de opozitie - notorietatea sa, dimensiunea firmei, faptul ca a inregistrat primul, marca sa fiind chiar numele companiei. Dar Registrul Comertului a aprobat numele comercial al editurii de la care am preluat eu revista, iar aceasta se pare ca era in drept sa isi foloseasca numele ca titlu de produs. Lucrurile s-au schimbat, iar eu, de buna credinta si dorins sa respect legea, ma vad la mijloc.
Din punct de vedere financiar nu ma pot lupta cu gigantul international. Asa ca, daca este cazul (aici astept sfatul dumneavoastra) voi renunta la marca asa cum este ea in cererea mea. Ulterior as dori, insa, sa depun o cerere de inregistrare a marcii, care sa includa cele 2 cuvinte, sar sa fie formata din 3 cuvinte, ultimul precizand exact domeniul de activitate (publicatie). Astfel, marca mea va fi distincta de a lui, avand doar un singur cuvant in comun, si eventual domeniul.
Ar incalca din nou acest al doilea demers al meu drepturile oponentului?
Ce ma sfatuiti sa fac? Pot inregistra o marca noua, din 3 cuvinte, care sa le includa si pe cele 2 sau trebuie sa inregistrez o marca complet diferita de prima? De asemenea, as putea cumva inversa cele doua cuvinte, in acest caz marca mea nu ar mai incepe cu acelasi grup de litere, desi ar contine un cuvant in comun, dar... s-ar pierde similaritatea? Nu vreau sa ma indepartez foarte mult de marca initiala, pentru ca acest lucru ar afecta imaginea publicatiei, s-ar pierde continuitatea si cu siguranta clientii. Pentru mine este un caz fortuit, dar cati vor fi dispusi sa inteleaga si accepte situatia, buna mea credinta si faptul ca doresc sa respect legile.
VA MULTUMESC DIN SUFLET pentru orice sfat mi-ati putea da!
Buna ziua!
Am o mica intrebare - si poate ma poate lamuri cineva. Firma infiintata in 2012, ca platitoare de impozit pe profit trimestrial, fara activitate pana la 31 decembrie 2012, cu declaratiile la zi insa. In martie 2013 incepe activitatea si are venituri mici si nu are angajati. Ce tip de impozit i se aplica pentru 2013: impozit pe venitul microintreprinderilor sau continua cu impozitul pe profit trimestrial?
Multumesc anticipat oricarui respondent!