Intai nu stiu daca e bullying, pare un act singular de violenta. Nu stiu de ce ati fost la politie. Nu stiu ce ati asteptat de acolo.
Nu stiu raspunsul comisiei, daca e in scris, daca nu. Nu stiu daca aveti ajutorul unor persoane care sa cunoasca mentalitate victimei, e important. Nu e relevanta doar camera pt bullying.
Nu stiu ce scop aveti. In bullying cel mai important lucru este ca victima sa se reechilibreze, adesea ii face rau sa faca plangeri, sa retraiasca momentele si sa fie revictimizat. Asadar trebuie vazuta situatia in intregime.
Poate discutati cu un avocat sa va medieze cu scoala, politia, ceilalti parinti? Puteti negocia ceva? Pentru ca in situatia aceasta ati putea sa va axati pe copil. Sau detaliati-mi ce doriti sa obtineti, va rog, caci in functie de asta se face una sau alta...
Am crezut ca dorit opinia unui jurist. Eu nu ma contrez cu dv., daca ma credeti, bine, daca nu, iara bine. Opinia mea este diferita de a dv. Generic vorbind, ca in particular, multe detalii nu am...
Dusul singur este o decizie gresita, iar ce scrie in art. 57 nu se interpreteaza stricto sensu. Sigur ca fiecare se poate duce singur, evident, insa nu ar fi inventat nimeni juristii daca nu era nevoie de ei.
Vorbiti cu un avocat, incercati amiabil, nu au platit impozit, exista sanse reaale sa va intelegeti cu ei. Incepeti demersurile, dureaza ceva luni chiar amiabil.
Cititi in contractul educational, aveti doua obligatii ale unitatii scolare, cea privind conditii optime de invatamant si mai poate fi adaptata una ref. la activitati in scoala cre sa nu puna in pericol integritatea elevilor, fizica si psihica.
Totusi, inainte verific ati daca in respectiva constructie sunt sau nu respectate normele privind igiena, temperatura, aerisirea etc. Doar faptul ca este un container nu e de natura a fi problematic. Verificati si cubajul...
De asemenea, nu ministerul este responsabil de baza cladirilor sistemului de invatamant, ci autoritatea locala. Astfel, puteti face demersuri catre primarie.
Inspectoratul nu are atributii in acest sens, de asemenea.