avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate Liliana Gradinaru

Activitate Liliana Gradinaru

In general nu se dir=ferentiaza spatiile comune intre cei care au apartamente si cei care au apartamente si parcare. Totusi, depinde cum anu e sunt definite in contract proprietatile, unii au spatii comune de x%, altii de y%, ceea ce inseamna ca unii platesc mai mult. Chiar si asa, este o problema a identifica cine are drept a intra la subsol, caci unii proprietari de garsieniere cu loc de parcare pot avea cote de spatii comune mai mici decat ptroprietari de apartamente fara loc de parcare. De aceea trebuie vazut intreg contractul, nu ale vecinilor, dar al persoanei interesate, caci detaliile sunt muuuulte si relevante.
Regret, nu inttekeg ce nu. Si va rog sa scrieti nu cu litere normale.
Ok, daca doar unde esti proprietar ai dreptul, cum anu e are drept chiriasul? intelegeti ca este o contradictie in ce ati spus?
In ceea ce este aratat mai sus, proprietarul nu poate inchiria un loc de parcare pentru chirias, pentru ca proprietarul nu sta acolo. Este regretabil ca o persoana care chiar locuieste acolo (chiriasul) nu are aceleasi drepturi sa inchirieze un loc de parcare ca proprietarul (daca ar locui acolo), ca=nd, referitor la masina, ambii platesc taxe.
Pe de alta poarte, asta nu inseamna ca nu pot inchiria mai multe locuri, pot inchiria loc la proprietatea locuinta personala, la proprietatea firmei sau a PFA-ului si la cealalta locuinta proprietate privata unde am viza de resedinta. Adica pot avea mai multe locuri inchiriate, deci nu stiu daca asta e scopul HCL.
Insa, daca ar fi, ar trebui alte conditii, cum ar fi sa nu ai alt loc inchiriat.
Daca este sa discutam pe argumente legale, e ok, dar fara luari la rost cu „ce nu ati inteles, doamna”. Multumesc.
Nu spun ca nu se intampla, insa nu vad necesitatea. te legitimezi cu ce act de identitate ai, nu cu ce vrea notarul. Nu am un act de identitate pe care sa il folosesc uzual si altul daca imi lasa cineva o mostenire. In plus, pasaportul romanesc este act de identitate in afara Romaniei, asa zice legea.
Acum, daca ati facut, nu mai este relevant.
Legsilatia lor este diferita de a noastra. Pasaportul, cf. legii 248, este document de calatorie in afara tarii. CI este document de identitate.
Sunt tari unde te legitimezi cu unele legitimatii de serviciu (de exemplu, eu ma pot legitima in unele tari cu cardul de avocat), in altele cu carnetul de conducere. In Romania nu. Inca. Desi unii notari mai accepta si asta, nu consider ca este corect legal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate user, desi este un forum public si fiecare poate interveni dupa pofta inimii, incercam sa limitam mesajele offtopic sau cele amenintatoare. Exceptand faptul ca il certati oarecum la obiect pe userul car eare nevoie de ajutor, cum exact i-ati fost de folos?
Va rog sa nu judecati alte persoane, nu pentru asta este acest forum, ci pentru a da un ajutor, cat de mic. Multumesc.

In rest, programul de vizita numit popular este o parte a relatiilor personale si nu suntem mai catolici decat papa aici.
In domeniul familiei nu s-a imbogatit vreun avocat, nu gasiti case de avocatura care sa aiba ca domeniu doar dreptul familiei, ca nu asa de lucrativ, asa incat mentiunile despre case si masini sunt inoportune.
Copiii indepartati de celalalt parinte tind sa fuga de acasa adesea, or userul nostru tocmai asta incearca sa previna, indepartarea copilului de el.
Copii ajunsi in centre de ingrijire nu stiu multi, 1-2, dar se intampla si asta, tot din cauza razboaielor dintre parinti. de aceea il sfatuiam pe user sa se linisteasca macar el, este suficient, ca asa ajuta mai mult copilul si pe el insusi.

Sa fim mai intelegatori! Multumesc pentur intelegere.
Nu inteleg, v-am intrebat mult mai detaliat, nu inteleg cine plateste si in ce situatii, daca platesc suplimentar ecva am intrebat.
Este prea putin acel pasaj, conteaza ale cui sunt spatiile comune, ale proprietarilor cui? Regret, e nevoie de multe detalii.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg, poate ma ajuti... Chiriasul este si el platitor de taxe, de aceea nu merita sa aiba sanse egale?

Cred ca este ceva discriminare aici, dar nu am citit HCL.
Intai, mentionez ca nu cunosc si nu am cautat hotararea locala la care ar putea face referire userul.
Insa statul are documente care atesta starea de fapt a locuirii unei persoane la o adresa. In ciuda acestui lucru, solicita adeverinte care sa ateste aceasta stare de fapt de care el, statul, nu se ingrijeste sa vada daca e reala.

Cunosc chiriasi care mentin aceeasi locuinta ani si ani, au Ci acolo, contracte pe numele lor, masini si firme pe numele lor, de ce ar trebui sa nu beneficieze de conditii egale de acces la locuri de parcare?
In plus, care este scopul hotararii de CL, ca imi scapa? Poate imi spune cineva care o citeste...
In opinia mea, scopul acestei reglementari este ca masinile sa fie parcate in locuri special amenajate si administratia locala sa incaseze niste bani.
Cat timp locurile de parcare nu sunt goale, aceste scopuri sunt atinse indiferent daca locul proprietarului de parcare este ocupat de masina vecinului sau chiriasului.
Prin urmare, repet, care e scopul HCL?

Cat despre adeverinte, ar fi mai ok daca acestea s-ar referi efectiv la masina despre care e vorba in propozitie decat la care unde doarme noaptea. Ca imi folosesc locuinta ca birou, tot masina am pe locul ala, nu?
De fapt, Romania este o tara fericita, prin tarile germanice dureaza 2-3 ani sa scoti pe cineva din imobil daca nu are titlu. La noi e mult mai simpla procedura. Iar in caz de probleme grave, avem procedura de urgenta, ceea ce nu au toate tarile europene. In plus, in tarile dezvoltate drepturile proprietarilor sunt mult diminuate fata de la noi, de exemplu unele au obligatia de a le inchiria sau a le pune pe piata pentru anumiti chiriasi/cumparatori, au taxe daca stau goale etc.
Asa cum spuneam, proprietatea este scumpa.
Administrarea spatiilor comune este in grija Asociatiei. Nu cunosc daca exista costuri suplimentare ale acestora referitor la spatiu, la lift, daca se poate accesa altceva, cine exact si cum plateste etc. Trebuie vazute actele asociatiei si contractul dv.
Nu vi se va inmana pronuntarea, ci hotararea. Aceasta este mai ampla si dureaza sa fie redactata.