avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Activitate Vasilica1

Activitate Vasilica1

Buna ziua domnule Tudorvaleriu,
Am citit , am urmărit răspunsurile dumneavoastră, cât și alte site-uri - sunt intr-o ceata parţiala sau poate chiar totala, iar motivul ester următoarea situaţíe>

Sotia nu are venituri si n-a avut in ultimele 12 luni nasterii. Sunt angajat cu carte de muncă, am un venit bun, dar sunt singurul intretinator de familie si niciodată nu-ti ajung, presupun ca stiţi cum e'. As rămâne in continuare angajat pentru salariu pentru ca astfel raman cu o suma peste 3400 RON , dar tot mai des se pune problema insolvenţei Companiei mele si poate interveni oricand sau cel puţin o reorganizare unde este posibil sa fiu vizat in proporție de 90%. Precizez ca as intra in concediu de creștere si că Instituția la care imi desfasor activitatea poate intra in insolventa , dar tot conform legii nu poate fi lichidata.

Intrebari :

1. Dacă intervin concedieri pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului in timp ce sunt in concediu de creştere a copilului atunci de cand sunt pus pe liber, de cand nu mai sunt protejat de lege? Din momentul revenirii din CCC si anunţării angajatorului sau cel al declarării stării de incapacitate...?
2. Daca se declara insolventa in mijlocul concediului mai pot beneficia de indemnizația de creșterea a copilului?
3. Daca imi anunt compania ca doresc sa revin din CCC la munca cu o zi inainte, iar aceasta este in stare de faliment pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 2 ani daca imi gasesc alt job (eventual dupa un timp in intervalul anului doi) ?
4. Daca dupa expirarea termenului de un an fac cerere de prelungire a CCC cu un concediu fara plata compania este obligata sau poate aproba cererea daca este in stare de faliment?
5. Tinand cont ca sotia nu poate beneficia de concediul de CCC, eu il pot face in intregime , adica 12 luni sau tot 11?
6. In principiu trebuie sa fac cererea si să declar data de la care intru in CCC altfel nu-mi primesc dosarul la Primarie, insa pot declara ca vreau direct sa beneficiez de insertie intrucat lucrez in continuare la Companie?
7. Pe perioada in care sunt in insertie beneficiez de aceeași protectie ca sin cazul CCC?

După cum observati incerc sa ma protejez de concedieri macar pt. o perioada pana revin lucrurile la normal si sunt convins ca vor reveni la normal, dar numai dupa o perioada aproximativa de doi ani.
Sper sa primesc un sfat cat mai grabnic , sfat necesar mie pentru a lua o decizie imediata in ce priveste raportul meu cu institutia

Multumesc, raspunsurile valoreaza enorm pt. mine