avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate exp-fr

Activitate exp-fr

va multumesc pentru raspunsuri.

Cât timp se poate astepta de fapt pâna la deschiderea succesiuniisi care sunt riscurile daca se intârzie prea mult? (Unele din raspunsurile date sunt contadictorii si de asemenea imi cer scuze ca terminii juridici folositi de voi nu-mi sunt prea familiari.)

Este posibil ca succesiunea bunicii sa fi fost deschisa fara ca ceilalti mostenitori sa fie informati? Poate fi decazut un mostenitor direct (legal) din dreptul lui de mostenire daca nu si-a exprimat in mod formal acceptul in termen de 6 luni de la deces? De fapt mostenitorul care nu era informat de deschiderea succesiunii (daca aceasta s-a facut in secret ?!) nu a avut ocazeia sa se exprime.

De fapt, pentru a va explica mai bine situatia, bunicul spravietuitor si una din surori spun ca nu vor sa dechida succesiunea bunicii pentru a nu cheltui bani et pentru ca ei cred lucrurile se vor regla de la sine la decesul bunicului.

Inteleg din explicatiile voastre ca sora care se teme ca va fi "inselata" are tot interesul sa deschida ea insasi succesiunea protejandu-si astfel interesul si putând lua cunostinta de patrimoniul restant in proprietatea bunicilor cf. cartii funciare? Puteti sa-mi confirmati?

multumesc
Buna ziua,

Iata un caz in legatura cu care as dori sa va pun câteva intrebari:

Bunica mea a decedat in decembrie 2005, bunicul este inca in viata.
Au 2 fiice care vor mosteni câteva bunuri imobiliare.
Succesiunea in urma decesului bunicii nu a fost deschisa.

Iata si intrebarile:

1. Cât timp se poate astepta inainte de a deschide succesiunea in urma decesului bunicii si care sunt consecintele intârzierii?
2. Una din fiice doreste sa se asigure ca partea ei din mostenire (din patrimoniul total al bunicilor) nu va fi instrainata inainte de succesiune (a bunicii, si apoi a bunicului) fara ca ea sa fie informata. De fapt exista riscul ca bunicul sa incerce sa transmita uneia din fiice o parte din bunurile imobiliare inca din timpul vietii, fara ca cealalta sa fie informata si fara sa i se ceara acordul (prin contract de vânzare-cumparare "fictiv", donatie, etc.). Care sunt mijloacele de a impiedica acest lucru?
3. Care sunt mijloacele de a afla daca anumite bunurile imobiliare nu au fost deja transmise uneia din fiice, fara ca cealalta sa fie informata?

va multumesc pentru raspunsuri.