avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate smadalina

Activitate smadalina

Răspuns la discuția punct de lucru
Ce fel de societate este? Cu raspundere limitata? In acest caz puteti incheia intre Dvs. si societate un contract de comodat pentru teren in care se va mentiona ca amenajarea terenului si ridicarea constructiilor mentionate, se va face de către comodatar pe cheltuiala acestuia. Contructia va fi proprietatea persoanei juridice ridicata cu banii acsteia. Nu este bun comun! Doar terenul va intra la partaj.
Contractul se depune la finante in termen de 15 zile de la incheierea acestuia in trei exemplare insotit de extras cf nu mai vechi de 30 de zile, declaratia 200 completata de proprietari, copii dupa buletinele chiriasilor si ale proprietarilor si buletinele in original ale proprietarilor. Impozitul pe venit se plateste pentru veniturile realizate nu pentru venituri viitoare.
Răspuns la discuția copie hotarare judecatoreasca
Mergeti la arhiva instantei unde s-a judecat cauza, faceti cerere pt eliberare sentinta, mentionand partile, obiectul si anul (anii) in care s/a judecat. Veti plati o taxa judiciara pe fiecare pagina (aprox. 1 ron /pag)
Sediul rds/ului este in Bucuresti. Faceti o sesizare catre directorul general prin care ii solicitati solutionarea de urgenta a problemei Dvs pe care o veti relata politicos si concis. Anexati actele doveditoare (facturi, chitante, contract, notificari si ce mai aveti) si anuntati totodata intentia de a anunta ANPC, mas media si bineinteles instanta de judecata (pentru solicitarea fara drept a unei sume nedatorate). trimiteti solicitarea cu confirmare de primire.
Răspuns la discuția Notificare de plata factura
Daca ati platit si ati primit chitanta ca urmare a platii, aceasta ar trebui sa se regasesca la furnizor inregistrata in contabilitate. Puteti formula o adresa prin care sa comunicati faptul ca ati platit in momentul primirii produsului si vi s/a eliberat in acest sens o chitanta si solicitati sa se reverifice in contabilitatea societatii acest fapt. De asemenea va puteti prevala de prevederile art. 1334 Cod civil, respectiv actiunea vanzatorului pt complinirea pretului este de un an din ziua contractarii (intelegem ziua predarii produsului sau emiterii facturii) Cum vanzarea s/a produs in decembrie 2006, la aceasta data dreptul de a solicita pretul e prescris.

Sigura ca furnizorul poate apela la societati specializate pe recuperare creante sau poate formula actiune in instanta, insa nu aveti de ce va teme, cu atat mai mult ca aveti certitudinea platii si acest fapt se va putea proba chiar si in instanta, si cu atat mai mult ca sunteti persoana fizica si a operat prescriptia.
Răspuns la discuția Concediul medical
Procedura de "a se inchide" o societate nu este chiar atat de simpla, mai ales in cazul unei societati cu angajati si care pana la aceasta data a lucrat in profit. In cazul in care comenzile vor scade, probabil societatea se va reorganiza si personalul se va reduce, lucru care nu va poate afecta pe Dvs. daca ati adus la cunostinta angajatorului starea Dvs. de graviditate.

Inca nu au aparut normele metodologice vis/a/vis de calcului indemnizatiei de crestere copil, dar sigur se va lua in considerere si veniturile din somaj. legea se exprima in sensul " in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni".

Nu va mai faceti atatea griji, mai ales ca angajatorul nu a luat inca nici o masura. Sigur ca in mediul de afaceri aceasta criza`economica se resimte dar nu se grabeste nimeni sa/si inchida afacerea in care a investit ani de zile.

Sarcina usoara!

Răspuns la discuția Datoria civica de a merge la vot


"Domeniul posibilului joacă un rol de seamă în concepţia noastră despre cele legate de lume şi om. Alegerea alternativelor, anticiparea împrejurărilor, raţionamentul ce porneşte de la ipoteze şi presupoziţii, experimentele mentale, nu sunt decât câteva exemple ale interesului nostru pentru posibilitate. Îndrumarea raţională a acţiunilor umane face apel la posibilităţi: încercăm să ne protejăm împotriva lor, să le prevenim sau, dimpotrivă, să le realizăm.Teoria posibilităţii reprezintă o componentă importantă a înţelegerii căilor umane de gândire şi acţiune."
Nicholas Rescher, A Theory of Possibility
Răspuns la discuția Datoria civica de a merge la vot
In Romania intalnim “votul liber exprimat”, adica posibilitatea cetateanului de a participa sau nu la alegeri, iar in cazul in care participa de a/si manifesta liber optiunea pentru o anumita lista de candidati sau pentru un anumit candidat. Avem alternativa votului obligatoriu care se practica azi in Italia si Belgia (sper sa nu gresesc) si care a fost practicat si in Romania conform Constitutiei din ’23.

Simt civic ? Nu cred ca astfel se pune problema ci « ce imi da mie dreptul de a comenta, de a/mi spune parerea, de a huli actuala conducere cand eu, in nepasarea mea nu am fost in stare sa/mi exprim optiunea cu privire la actualul conducator ? » adica dintr/o data m/am trezit destept ? Dintr/o data stiu ca actualul conducator este un incapabil si mai ales stiu ca cei care l/au votat sunt niste ...beeepppp. pai la momentul votului unde imi era « desteptaciunea » ? In conditiile in care legea imi da dreptul sa imi exprim parerea cu privire la un candidat, de ce sa nu ma bucur de acest drept si eventual sa/mi spun in sinea mea « dintre toti nenorocitii de candidati, il aleg pe cel mai putin nenorocit ; poate reuseste sa faca ceva...poate mai mult decat ceilalti »

Fara a examina dreptul la vot in sistemul constitutional romanesc, observam ca romanul tinde sa fie din ce in ce mai nepasator. Este mult mai simplu sa blamezi, este mult mai simplu sa te preocupi de orice altceva decat sa mergi la vot, sperand ca astfel viata ta societala sa fie mai buna : nu mai vorbes de nivel de trai..

Azi imi spunea un coleg ca nu a fost la vot din lipsa de chef ; in schimb colegul este unul dintre cei mai inversunati critici ai oricarei conduceri (sef de stat, primar etc). Banuiesc ca toti avem astfel de colegi. Iti mai vine sa stai de vorba cu ei pe diverse teme politice sau privind exercitarea drepturilor. Mie nu !

Cat despre « a participa la sectiile de votarea », sora/mea a fost vicepresedinte la o sectie de votare pentru europarlamentare. Alaturi de ea si alte colege. Sunt studente in anul 2 si s/au instris pe motiv de a castiga ceva bani. Banii primiti sunt multi dar presupun ca sunt bineveniti pentru unele capricii. Nu cred sa existe participare la sectii de votare din cauze de corectitudine, din dezvoltat simt al dreptatii asa cum unii parlamentari glasuiesc « pe » televizor. Membrii partidelor participanti la sectii numara de regula orele, se roaga de presedinte sa ii lase sa plece acasa vreo doua ore etc. Atentie ? Prea putini. Simt civic ? Da de unde. Sunt trimisi de partide, se conformeaza si isi calculeaza pe nr de zile suma ce o vor incasa.

Se evita asumarea responsabilitatii dar se incearca responsabilizarea altora. Ce s/ar fi intamplat daca exercitarea dreptului la vot ar fi fost obligatorie in Romania si s/ar fi sanctionat lipsa de participare ?

Madalina s

Legea asigurarilor cere consimtamantul celeilalte persoane (vinovata), astfel ca nu va puteti repara masina decat pe banii Dvs. pe care vii puteti recupera prin actiune civila de la persoana vinovata. O alta situatie ar fi sa nu va reparati masina si sa actiunati in instanta tot prin actiune civila prin care sa cereti obligarea vinovatului la repararea masinii si suportatea tuturor cheltuielilor cauzate prin refuzul sau (cheltuieli suportate de Dvs. cu transportul in perioada de timp de la data accidentului pana la data sentintei judecatoresti si in continuare pana la repararea efectiva a masinii). Procesul civil dureaza de regula cateva luni.

Puteti de asemenea sa formulati o plangere penala impotriva vinovatului pentru savarsirea faptei de « distrugere » (217 cod penal> distrugerea sau aducerea in stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia …… se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.) In acest din urma caz, cred ca s/ar razgandi si ar fi de acord cu repararea masinii pe baza asigurarii RCA sau, cine stie poate chair din buzunarul propriu.

Cu stima,


Madalina s
Răspuns la discuția doua amenzi?
Non bis in idem (Latín: No dos veces por lo mismo) también conocido como Autrefois acquit (Francés: ya perdonado) o double jeopardy (Inglés: doble peligro) es una defensa en procedimientos legales.

Principiul aplicarii unei singure sanctiuni pentru o singura fapta ilicita -
exista o singura sanctiune pentru o singura fapta ilicita.
Acest principiu presupune aplicarea unei singure sanctiuni pentru o singura fapta ilicita; cel ce a nesocotit prin conduita sa ordinea de drept va raspunde o singura data pentru fapta ilicita, caci unei încalcari a legii îi corespunde o singura sanctiune juridica.
Principiul nu exclude posibilitatea interventiei simultane a mai multor forme de raspundere juridica fata de fapta ilicita a aceleiasi persoane, când prin aceasta fapta se încalca o pluralitate de norme de natura juridica.

Acest principiu exclude posibilitatea aplicarii fata de aceeasi persoana, pentru una si aceeasi fapta ilicita, a doua sau mai multe sanctiuni identice ca natura: fie penale, fie civile, fie administrative etc., deoarece restabilirea ordinii de drept încalcate reclama pentru fiecare violare a unei norme juridice încalcate aplicarea unei singure sanctiuni, a carei natura depinde în exclusivitate de natura normei juridice încalcate.

Asadar, când se produce o multipla încalcare a ordinii de drept, care vizeaza norme juridice de natura diferita (ex. civil si penal etc.) si nu are loc suprapunerea a doua sau mai multe sanctiuni juridice de aceeasi natura, care s-ar aplica aceleiasi persoane pentru o singura fapta ilicita, nu se încalca principiul aplicarii unei singure sanctiuni pentru o singura fapta ilicit.

Raspunsul la intrebarea Dvs. privind aplicarea a doua amenzi pentru aceeasi fapta este NU.


Cu stima

Madalina S