avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Activitate ionca

Activitate ionca

Răspuns la discuția Sfat infiintare firma in Romania
E clar, si atunci ce ar fi de facut, srl sau sucursala?
Cred ca nu scap de un drum in RO ptr info, problema e unde gasesc un advocat care e fit in dreptul comunitatii eoropene...

Oricum multumesc mult
Răspuns la discuția Sfat infiintare firma in Romania
Andreea, multumesc mult de rabdare!
putin mai concret...firma mea (x) in DE demoleaza in colaborare cu alta firma germana (y) in germania.
Unele deseuri rezultate din demolari se pot prelucra dupa legea Germaniei foarte complicat, de aceea ideea de a le prelucra (dupa normele in vigoare) in RO. Deci srl sau egal ce va fi in RO va lucra odata in RO si pe linga asta in baza unui contract cu o firma germana in Germania. Eu doar ma intrebam ce ar fi mai avantajos, nu cunosc sistemul de impozitare in RO, dar in Germania este foarte favorabil statuluiX-(
Răspuns la discuția Sfat infiintare firma in Romania
Deci...firma mea achizitioneaza in DE un material, il duce in RO ptr prelucrare si il aduce inapoi spre al vinde.
Paralel firma mea din RO (fie ca e o filiala, sucursala sau srl, ca asta era intrebarea) sa poata lucra in DE in baza unui contract cu o firma de aici.
De ex sa poata demonta si demola cladiri si hale industriale dupa legile germane....nu asta e important in profilul firmei din RO, de asta ma ocup eu aici
Poate acum?:">
Răspuns la discuția Sfat infiintare firma in Romania
Multumesc ptr raspuns

Andreea Lisievici a scris:

Puteti inclusiv sa nu infiintati nimic in Romania si sa prestati serviciile direct - e o trasatura a serviciilor in Uniunea Europeana.


Sint sigur ca nu m-am exprimat corect:((
Nu vreau sa prestez servicii in Romania catre persoane private sau juridice.
In primul rind este vorba de prelucrarea unor materiale...ex: din Germania vin niste materiale in Romania, vor fi prelucrate si din nou in Germania aduse.
Paralel muncitorii din Romania sa poata lucra legal in Germania in baza unui contract.
Ex: ptr. o firma sa presteze servicii care se vor supune legislatiei germane (asta e problema mea de rezolvat cu legislatia germana)
Poate ma intelegeti acum:-/
Buna ziua,
am dubla cetatenie (romana si germana) si locuiesc in germania. Am in Germania o firma sa spun in mare "prestari servicii", si as dori sa deschid una in Romania cam acelasi profil... Cum ar fi mai avantajos, sa infiintez un srl nou, sau o filiala a firmei din Germania?

multumesc anticipat
Răspuns la discuția Infiintare firma de constructii
Ptr. domnul avoc71... Doamna Todinca a fost sincera in ceea ce a scris. Un advocat cu mentalitatea D-vs nu as putea sa-l recomand nimanui.... Aveti clienti?