avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate crisadi

Activitate crisadi

Răspuns la discuția pensie anticipata femei
Multumesc pentru ajutor. A lucrat 21 de ani in grupa 2 de munca. Procentul nu il stiu.
Răspuns la discuția pensie anticipata femei
buna ziua!
Ma puteti ajuta spunandu-mi cand poate iesi la pensie mama mea care este nascuta la 14.08.1962 , sudor de meserie. A inceput lucrul in august 1979 ( 34 de ani cotizati la stat ) si grupa 2 pana in 2000 . Ma intereseaza cand poate iesi la pensie anticipat si cand la limita de varsta?!!

Multumesc frumos pentru ajutor .
Buna ziua
In OUG 158/2005 actualizata este mentionat "
Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se efectueaza de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist.".
Imi puteti mentiona exact conf legii daca prin "platitorii de indemnizatii" se pot deplasa doar reprezentanti ai angajatorului sau e nevoie obligatoriu si de reprezentanti ai Casei de asigurari??
Multumesc!
buna ziua!
programul pt completarea decl 205 (care inlocuieste fisele fiscale pt 2012) observ ca este pe site-ul ANAF actualizat la 29.02.2012. Nu doar ca nu inteleg cum se completeaza (pt fiecare salariat in parte cate-o decl sau per total salariati firma??), dar stie cineva daca va aparea altul pt decl aferenta lui 2012, sau il folosim pe acesta care sincer nu arata ca si model de completare ca in OPANAF 1913/2012....
Multumesc anticipat!
buna ziua
am o problema in unitate. sapatamana trecuta cand au fost ninsorile acelea groaznice , nu s-a putut ajunge la munca( practic drumul de acces spre unitate a fost inchis). toti angajatii au fost nevoiti sa ramana acasa sau sa se intoarca din drumul spre serviciu. cum ar trebui pontata acea zi? angajatii nu doresc pontarea din zilele de CO pt ca ei sustin ca au vrut sa vina la serviciu dar nu s-a putut ajunge. cum ar trebui sa procedez in acest caz cu ziua libera?
Răspuns la discuția divort impartire credite bancare
ok, inteleg ( din ce am cautat pe-aici) ca taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor impartite. dar daca se inteleg asupra impartirii acestora, si semneaza defalcarea acestora cu acordul lor, inteleg ca aceasta taxa nu mai e obligatorie ci se va plati o taxa fixa de 19 lei? e corect ce am gasit?
Răspuns la discuția divort impartire credite bancare
multumesc mult opentru raspunsuri. Cat inseamna taxa de timbru? cam cu cati bani sa se pregateasca pentru taxa asta, dar pt un eventual avocat?
Răspuns la discuția divort impartire credite bancare
da, insa indiferent ca isi permite sau nu prin partaj aceste datorii se impart in mod egal nu? E un caz in care trebuie neaparat avocat, chiar daca ei se inteleg ca fiecare sa ramana cu jumatate din datorii si jumatatae din bunuri?
Răspuns la discuția divort impartire credite bancare
el nu mai locuieste in casa si ar vrea sa ramana ea cu rata la casa si cu casa si el cu rata la masina( nevoi personale) si masina. si ea vrea asa, insa salariul nu ii ajunge pt a achita rata la casa. iar el daca nu mai locuieste in casa si ii cedeaza ei si copilului partea lui, poate sa fie absolvit de plata ratei prin partaj sau exclus din credit ca si codebitor?
Răspuns la discuția divort impartire credite bancare
da, la fiecare credit celalat sot este codebitor. Cum se pot imparti in astfel de cazuri? pentru creditul cel mare nu il pot refinanta singuri.