avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Dorin Voicilas

Activitate Dorin Voicilas

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio șansă de câștig, în condițiile în care la momentul când s-a făcut promisiunea, sora era minoră, neavând capacitate deplină de a încheia acte juridice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă poate constrânge cineva să lucrați într-un anumit loc, contra unei taxe. Este ilegal. Mai mult, este o faptă de corupție.
Răspuns la discuția Cerere reconventionala
În cazul în care faceți cerere de apel nu mai puteți depune și cerere reconvențională.
Ăsta e așa-zisul capitalism românesc = sclavagism.
Nu are importanță că ești gay dacă vrei să ai o anumită profesie. Intrarea în profesia de magistrat sau cea de avocat nu este condiționată de orientările sexuale.
Nefiind încă proprietar nu vă puteți stabili acolo domiciliul, decât numai dacă sunteți luat în spațiu. Dar, am înțeles că fostul proprietar a decedat și prin urmare, pentru a deveni proprietar pe imobil trebuie să faceți o acțiune în instanță pe uzucapiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face un act adițional la același notar unde s-a încheiat convenția și se modifică adresa de domiciliu.
Singurul bun comun este mașina pentru că a fost cumpărată în timpul căsătoriei. Apartamentul este un bun în coproprietate, prezumându-se că fiecare fost soț are 1/2 din acesta. Dar, veți deveni pe deplin proprietari numai după ce se va achita tot creditul ipotecar. Cel mai simplu este ca partajul să-l faceți la notar, înțelegând prin aceasta că vă veți înțelege cu privire la împărțire. De fapt, partajul se referă numai la mașină și la alte bunuri mobile pe care presupun că le-ați achiziționat (spre exemplu, mobilă).
Cât privește apartamentul, aici, mai degrabă, se pune problema costurilor cu plata ratelor în timpul căsătoriei și nu a partajului. E destul de complicată situația apartamentului. Din punctul meu de vedere, aveți posibilitatea să rezolvați această situație, tot la notar, în sensul în care unul vinde partea din apartament celuilalt, însă această operațiune se poate face numai cu acceptul băncii. Sau, puteți rămâne amândoi coproprietari și la un moment dat să vindeți.
Eu vă sfătuiesc să discutați cu un avocat.
În situația în care nu se poate rezolva pe cale amiabilă, singura soluție este să apelați la instanța de judecată.
Fără existența unui contract nu aveți cum să-l constrângeți să vă dea banii înapoi sau să vă continue lucrarea.