avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate elisa_simionca

Activitate elisa_simionca

Buna seara,

O firma a carui domeniu de activitate sunt transporturile, cu Agentii in tara se confrunta cu anumete probleme in sensul in care persoanele delegate sa vanda bilete, respectiv abonamente, nu depun contra valoarea biletelor sau abonamentelor vandute in casa sau in banca.

Ulterior isi depun demisia, si fara respectarea preavizului sau fara proces verbal de predare nu se mai prezinta la serviciu.

In ce condtii poate angajatorul sa isi recupereze aceste sume? si daca este legal sa li fie constituite garantii si ulterior daca se constata lipsuri sa le fie retinute din aceste garantii.

Va multumesc!
Sunteti foarte tari =D>:D .:yes: mersi.
Adevarul e ca nu am depus o cerere scrisa pentru concediu fara plata, insa asta e, eu am inteles ca nu e de lucru, nu m-am prezentat in sapt respectiva la munca, in consecinta am primit salarul pentru munca prestata.
Aveam impresia ca mi-a suspendat sau intrerupt contractul de munca, ceea ce am inteles ca nu este cazul, eu nu am semnat o hartie sau asa ceva, eventual trebuia sa fac o cerere de concediu fara plata pt sapt respectiva. Deci am fost platit exact pt cat am muncit.

Multumesc pentru consiliere si multe succese !
Buna as dori sa stiu daca este legal sa primesc un salar sub salar min pe ec, in cazul in care sunt sofer, si in luna in curs nu am efectuat curse zilnic, respectiv o sapt angajatorul m-a trecut invoit fara plata. Salarul de incadrare este de 720 ron iar net 544. Cum imi afecteaza situatia la asig sociale?
Multumesc
Multumesc
din pacate cam tarziu...dar mai bine asa decat niciodata, sper ca nu se va face aceeasi greseala cu copilul, si va fi trecut in intretinere.
Oricum daca ma puteti ajuta cu raspunsul privind plata spitalizarii, va fi sau nu nevoie sa plateasca banii respectivi?
La nastere va fi obligata sa plateasca spitalizarea? :( Sau conf Litf) femeile însărcinate şi lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară. sunt considerate asigurate?
Buna,
daca sotul este angajat, iar sotia este casnica, insa sotul nu a declarat-o la locul de munca, pentru a putea fi declarata coasigurat este sau nu asigurata?
Mentionez ca sotia urmeaza sa nasca, iar la spitalizare i se va cere o adeverinta probabil.
In viitor ce va trebui sa faca pentru a fi asigurata.

Multumesc.