avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă unde ni sunt visatorii ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

unde ni sunt visatorii ?

Căci mă-ntreb, ce sunt aceste vaiete nemângâiate, Ce-i acest popor de spectri cu priviri întunecate, Chipuri palide de tineri osteniţi pe nemuncite, Trişti poeţi ce plâng şi cântă suferinţi închipuite, Inimi laşe, abătute, făr-a fi luptat vrodată, ªi străine de-o simţire mai înaltă, mai curată! Ce sunt braţele acestea slabe şi tremurătoare? Ce-s aceşti copii de ceară, fructe istovite-n floare?...
...
Tu, departe de primejdii, razna ca un dezertor, Să arunci celor ce-aşteaptă de la tine-un ajutor, Jalea şi descurajarea cântecului tău amar, ªi să-ţi cheltuieşti puterea celui mai de seamă dar, Ca să-i faci mai răi pe oameni, şi mai sceptici, şi mai trişti? Asta vi-i chemarea sfântă de profeţi şi de artişti?... Unde ni-s entuziaştii, visătorii, trubadurii, Să ne cânte rostul lumii şi splendorile naturii? Unde ni-s sămănătorii generoaselor cuvinte, Magii ocrotiţi de stele, mergătorii înainte, Sub credinţele sfărâmate şi sub pravilele şterse Îngropând vechea durere, cu-al lor cântec să reverse Peste inimile noastre mângâiere şi iubire, ªi cuvântul lor profetic, inspirata lor privire, Valurile de-ntuneric despicându-le în două, Splendidă-naintea noastră să ne-arate-o lume nouă!
....
Am sa va marturisesc fara urma de ipocrizie - qui habet aures audiendi audiat - ca nu dau prea multe parale pe pragmatici, pe cei care "rezolva" astazi rapid o problema pentru a produce alte 27 (de ce 27?) de probleme mai mari si mai grasute in viitor ci sunt mare admirator al visatorilor care rezolva problemele omenirii inainte ca acestea sa existe.
Sunt de asemenea convins ca harnicia este cea mai sigura cale catre stagnare. Daca eram toti harnici, nimeni n-ar mai fi inventat roata ori atatea alte lucruri grozave, pentru ca toata lumea ar fi muncit intens si nimeni nu mai avea timp sa viseze.
Recitind cele scrise de domnul Vlahuta (nu va luati dupa clevetitorul de Macedonski, nu seamana dl. Vlahuta cu o maimuta dupa cum nicio maimuta nu seamana cu Vlahuta) mi-am adus aminte de cuvintele lui Pablo Neruda si-mi permit sa va invit la o discutie pe tema:
Moare incet natia care nu are visatori ?

Cel mai recent răspuns: ContSters82109 , utilizator 21:22, 4 Aprilie 2010
visatorii nu mai sunt......, au ramas doar robotei si haosul din tarisoara asta..........
pacat , poate ar fi timpul sa vedem .........
Visatorii au ramas, din pacate, visele lor sunt doar cosmaruri. In conditiile astea, cui ii mai place sa viseze?
A fi visator in aceste vremuri este echivalentul unui esec. Cand lupta pentru existenta este atat de mare, visarea coincide cu o moarte sigura. Oamenii nu mai au timp sa-si "cante" existenta, pentru ca au prioritati care le "taie" vocea.
In urma cu ceva ani, eram si eu de parere ca visatorii pot schimba lumea. Acum nu mai gandesc asa. Visele sunt dezamagiri! Oamenii sunt speriati de ziua de maine. Sunt ingroziti de ce vad la TV, de copii taiati in doua de escavatoare, de muncitori ingropati de vii de maluri de pamant, de violatori, de recuperatori si camatari, gata sa le invadeze existenta, sa le tulbure viata de familie.
Cum sa mai visezi cand te gandesti si te rogi la bunul Dumnezeu sa nu te imbolnavesti si sa ajungi in mizeriile de spitale, unde numai Cel de Sus te mai poate salva, pentru ca mizeria te poate rapune si sanatos daca ai fi? Cum sa mai visezi, cand amenintat fiind de huligani, politia iti spune sa te inarmezi, ca ea nu are cum sa te apere? Cum sa mai visezi cand copilul iti plange si spune ca doi derbedei l-au inghesuit in clasa si l-au amenintat ca-l bate daca nu le da banii de pachet?
Intr-o lume turbata, fara respect, fara educatie, condusa doar de interese materiale, visarea nu mai este o stare de fericire, ci un cosmar din care nu te mai poti trezi.
Poate doar iubirea ce ne leaga de Dumnezeu,copii, sot si parinti mai poate aduce vise frumoase care ne mai incalzesc sufletele din cand in cand si ne ajuta sa mergem mai departe!
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters69724, utilizator
Am auzit in trecere o stire despre un foarte bun matematician rus care a rezolvat nu stiu ce complicata teorema/postulat si era cautat sa i se acorde un important premiu!
Matematicianul locuia undeva langa Moscava impreuna cu mama sa intr-o garsoniera! Nu l-a interesat premiul, fapt pentru care urcase pe google rezolvarea in urma cu multi ani! Vreo sapte!
Asta da visator!
Noi ceilalti alegem!
Nu moare natia dar nici nu se simte bine.

mircea_sorin2005 a scris:

Am auzit in trecere o stire despre un foarte bun matematician rus care a rezolvat nu stiu ce complicata teorema/postulat si era cautat sa i se acorde un important premiu!
Matematicianul locuia undeva langa Moscava impreuna cu mama sa intr-o garsoniera! Nu l-a interesat premiul, fapt pentru care urcase pe google rezolvarea in urma cu multi ani! Vreo sapte!
Asta da visator!
Noi ceilalti alegem!
Nu moare natia dar nici nu se simte bine.

Grigori Yakovlevich Perelman
a solutionat una dintre cele 7 probleme ale mileniului (conjectura Poincaré care tine de topologie) in urma cu ceva ani, cred ca prin 2006 parca dar a trebuit sa mai treaca timp pentru a-i verifica demonstratia.
Pe 18 martie i s-a acordat premiul Millenium si milionul de dolari aferent acestuia insa toata lumea asteapta sa vada daca Grigori Yakovlevich va accepta sau nu premiul.
Grigori Yakovlevich a mai refuzat premii si bani argumentand ca cei din comisia care le acorda sunt niste nulitati care nu pot sa faca nici un fel de aprecieri juste cu privire la matematica si ca daca ar accepta un astfel de premiu ar insemna sa le recunoasca autoritatea unora care n-au avut nici o contributie in matematica.

"Nu cei care nu respecta standardele etice sunt priviti ca extraterestri ci cei care le respecta" Grigori Yakovlevich Perelman
Poate ca nu e un exemplu bun dar Grigori Yakovlevich este un visator.
@u.b.i.k..m-am tot gandit daca sa raspund sau nu.Motivul este acela de a nu strica asa o intrebare, de fapt modul deosebit in care a fost pusa, cu un raspuns pueril.
De fapt nici nu am un raspuns.Doar ca-mi persista in cap intrebarea.
Si sa-ti mai spun ceva stimate @u.b.i.k. : cu certitudine ai citit mult dar, spre deosebire de mine, ti-a si ramas ceva !
:bow:
corina
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator

Alte discuții în legătură

Sa ne oprim o clipa din goana zilnica...si sa ne tragem sufletul elga50 elga50 [i]A se citi pe indelete, incercand intelegerea fiecarui rand[/i]....... Nu ştiu, e melancolia secolului care moare, Umbra care ne îneacă la un ... (vezi toată discuția)
Poezie_strofa creatie proprie pirvucristian pirvucristian M-am nascut, cand cerul plangea cu stele, si LUNA mi-a dat printre ele, primul SARUT. (vezi toată discuția)
Acum imi place acest cantec: Magda Staicu Magda Staicu http://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ&ob=av2e Kansas - Dust In The Wind (vezi toată discuția)