avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco omniasig

in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. in contractul casco este stipulata franciza 0, acum daca vreau sa deschid un dosar e daune la ei o sa imi ceara franciza? pana acum nu am fost instiintat de catre omniasig in legatura cu vreo schimbare din contractul semnat in 2007.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:55, 20 Iunie 2010
Orice modificare a prevederilor contractuale, stipulate in polita, nu poate fi facuta fara acordul/semnatura partilor.daca in polita se specifica fransiza 0, atunci nu se va putea retine fransiza din despagubire.
Sunt convins ca asiguratorul nu poate sa va ceara fransiza din dauna deoarece contractul dv. nu prevede acest lucru. Contractul dv. este valabil in aceste conditii timp de 10 ani. Daca vroiau sa schimbe ceva din el, trebuia sa va aduca la cunostinta modificarile pe care doreau sa le faca si dv. sa va exprimati acordiul scris.
Curios e ca nici macar nu v-ati prezentat la asigurator si nu ati recitit clauzele contractuale.......Acelea se vor aplica prioritar si nu e cazul sa porniti cu gandul cel rau.....X-(
Da, dar cand se va duce i se va pune in fata oun act aditional prin care i se va cere acceptarea introducerii unei fransize de 750 ron sau 175 euro in functie de contract in lei sau euro, sunt in aceeasi situatie si mi s-a spus ca daca nu semnez actul de introducere a fransizei TREBUIE sa semnez un act de reziliere, si iam intrebat, simplu" Cine ma obliga sa semnez ceva cu care nu sunt de acord?" fara raspuns, am primit in schim o instiintare ca reziliaza ei contractul , am sesizat CSA si astept sa vad ce va fi, personal consider un abuz rezilierea datorata unei neacceptari amodificarii termenilor contractuali (introducerea fransizei) oricare ar fi modul si textele precizate si utilizate si care nu au semnatura mea.
@Mihaibc:
Din datele pe care le furnizati, fiind un contract de asigurare multianual(sau reinnoibil anual?), in care exista si un Art.19 in conditiile de asigurare, prin care din anumite motive asiguratorul poate rezilia unilateral polita (ex. neacceptarea fransizei in caz de rata majora a daunei), se pare ca nu aveti posibilitatea sa impuneti altceva.(doar ati semnat contractul si conditiile anexate)

Alte discuții în legătură

Franciza casco ciprianiustinian ciprianiustinian Buna ziua In 2007 am cumparat un logan cu credit prin banca, franciza 0. in urma cu o saptamana am avut o dauna la masina. Asiguratorul mi-a spuns ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Contract casco modificat??? ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua.In 2007 mi-am achizitionat o masina prin rata bancara timp de 4 ani.Bineinteles ca am fost \"obligat\" sa-mi fac CASCO pe aceasta perioada.Cand am ... (vezi toată discuția)