avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decont tva pe zero
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decont tva pe zero

Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si deci si tva de plata. Trec sumele respective la regularizari in decontul aferent lunii martie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:18, 18 Aprilie 2010
Eu recomand depunerea de "rectificative". Mai grav era daca nu se declara deloc.
Oricum firma risca 1% penalitati...
nu se pot depune deconturi rectificative la TVA, singura solutie este sa le declarati la regularizari in decontul in decontul din martie
Daca se declara la regularizari, se mai calculeaza penalitati, sau se sesizeaza finantele si vin in control? ca totusi e vorba de niste sume mari, deoarece firma are vanzari consistente.
Daca e sa vina in control, va anunta.
De obicei nu se vine in control pentru regularizari in decontul de TVA..
Atunci cand depuneti decontul de TVA cu sume la regularizari, finantele nu au de unde sa stie ca suma de din luna precedenta sau mai demult.
Daca o sa calculati si majorarile si o sa platiti si pe acestea si baza nu aveti motiv de ingrijorare.
Mi-a spus o cunostinta ca se poate depune un fel de rectificativa la decont de tva. Se face o cerere in care se specifica motivul pentru care nu s-a depus(desi in cazul acesta este o neglijenta), la care se adauga decontul corect, jurnalele de tva si balanta de verificare pe luna respectiva.
Ati auzit de asa ceva?

Alte discuții în legătură

Decont tva cozma777 cozma777 Buna ziua. In decontul aferent lunii aprilie nu am preluat suma de recuperat aferenta decontului din luna martie. Bineinteles ca nu am observat pana acum ... (vezi toată discuția)
Corectare erori materiale decont tva Pop Lenuta Pop Lenuta va rog sa mi raspundeti la corectarea erorilor materiale conform OMF 179/2007 corectarea erorilor materiale din decontul de tva, persoana impozabila poate ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)