avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata de la o firma de recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata de la o firma de recuperatori

am facut un abonament de telefonie mobila in septembrie 2007 pe 2 ani . dupa o perioada imi tot venea factura "incarcata" am facut vreo 2 reclamatii telefonice dar degeaba, apoi am refuzat sa mai platesc factura dupa 6 luni de contract.intre timp mi-am schimbat domiciliul. dupa 3 luni de instintare de plate in valoare de 1400 de ron nu am mai primit nimic.acum dupa doi ani m-au sunat ce-i de la recuperari ca am de plata 6600 de ron. Eu am un contract de colaborare cu o firma care imi vireaza salariul intr-un cont bancar, nu am altceva pe numele meu, pot sa mi puna proprire pe acel cont ca sa si recupereze banii? pt ca eu as plati aceea suma initiala de 1400 de ron in cateva transe dar ei nu sunt de acord. va multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 13:17, 25 Aprilie 2010
aveti asa mult de plata deoarece s-a reziliat contractul inainte de expirarea celor 2 ani si este inclusa taxa de reziliere, plus dobanzile pe 2 ani.

va poate pune poprire pe acel cont daca altceva ce ar putea fi executat nu aveti, insa cu putin noroc vi se prescrie datoria si nu mai trebuie sa platiti nimic, in cazul dvs datoria se prescrie in 3 ani de la ultima plata. notificarile transmise de firma de recuperare nu suspenda termenul de prescriptie. deci dvs alegeti daca platiti sau asteptati sa vedeti ce se intampla :sorry:
daca a-ti raspuns deja la firma de telefonie sau la cea de recuperare cum ca sinteti de acord cu aceea datorie, cu regret va spun ca nu mai e nimic de facut decit sa va intelegeti asupra modalitatii de plata a acesteia! cu putin noroc ar fi trecut 3 ani! nu asteptati sa va bate executorul la usa! stiu ca nu e raspunsul dorit, dar asta e realitatea! bafta
revin cu completare:-incercati direct cu cei de la telefonie! sint mai amiabili! cei de la recuperari au si ei taxele lor! doar trebuie sa scoata si ei banii! nu cred ca au crescut cei de la telef atit dobinzile! ignorati recuperatorii:sorry:
julius.jr
daca creanta a fost cesionata catre firma de recuperatoare, atunci nu mai exista cale de intoarcere sa plateascasau sa se inteleaga cu firma de telefonie
Din momentul cesionarii creantei, firma recuperatoare se subroga in drepturile creditorului, fie el banca, telefonie, etc.
La firma de telefonie nici nu mai apareti cu debit, pentru ca el a fost achitat.

Alte discuții în legătură

Firmele de recuperari debite alexandra.dinica alexandra.dinica Am o datorie catre un furnizor de telefonie mobila, in valoare de 300 ron, dosarul cu datoria a fost vandut la firma de recuperari si acum s-au aplicat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si pe contul de salariu Radu-ioana Radu-ioana Buna ziua! Sotului meu i s-a pus o poprire de 1/3 pe salariu pt o suma datorata unei firme de recuperari. Apoi a fost informat ca i s-a pus poprire si pe ... (vezi toată discuția)
Telefonie mobila popnicolae popnicolae Am avut contract cu un operator de telefonie mobile. In 2009 nu am mai platit facturile in cuantum de 600 ron. Datoria a fost cedata catre altii. Acum imi vine ... (vezi toată discuția)