avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere a copilului

Buna seara. Am intrat in concediul de crestere al copilului incepand cu 1 ianuarie 2010. Din pacate nu am putut depune dosarul la primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data. Mai pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului pe perioada ramasa pana la implinirea celor 2 ani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 14 Mai 2010
Da, bneficoati de CIC si de indemnizatia aferenta, iar dosarul il puteti depune insa indemnizatia va fi platita incepand cu data depunerii dosarului.
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta - art.11 alin3. din OUG nr.148/2005.
Multumesc pt raspuns. Functionarul de la primarie care se ocupa de primirea acestor dosare refuza sa-l primeasca motivand ca termenul a expirat, chiar daca i-am arat artticolul din OUG nr 148/2005 care prevede ca poate fi depus oricand. In acest caz ce pot sa fac?
adnil a scris:

Multumesc pt raspuns. Functionarul de la primarie care se ocupa de primirea acestor dosare refuza sa-l primeasca motivand ca termenul a expirat, chiar daca i-am arat artticolul din OUG nr 148/2005 care prevede ca poate fi depus oricand. In acest caz ce pot sa fac?

Sa i solicitati raspunsul scris si temeiul legal pe care isi intemeiaza refuzul ori sa incercati sa l depuneti direct la agentia de prestatii sociale din judetul dumneavoastra.
1. Nu-mi inchipui ca functionarul de la Primarie nu cunoaste legea. Cred ca este rau intentionat si vrea sa se stie cat de important este el.

2. Iata ce spune OUG 148/2005:
Art. 10. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c).
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pt raspuns. Functionarul chiar nu cunostea legea. I-am aratat articolul care prevede acest lucru, a vorbit cu un inspector de la Directia Muncii care i-a confirmat ca am dreptate si o sa primeasca dosarul in momentul in care o sa revina in localitate, momentan fiind plecat la niste cursuri ;)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc bodo gabriella bodo gabriella Doresc si eu sa ma interesez urmatoarele lucruri: Urmeaza sa nasc in decembrie in baza carei legi o sa primesc indemnizatia de crestere al copilului?cat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de 85% adina bota adina bota Buna, Adina este numele meu..am nevoie sa-mi ziceti in termen de cate zile de la data terminarii concediului postnatal se poate depune dosarul... Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil fcostea fcostea Buna ziua, As dori sa stiu care este legislatia care se aplica pt indemnizatia de crestere a copilului. La ce interval de la intrarea in concediu de ... (vezi toată discuția)