avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cec cu ....bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cec cu ....bucluc

problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i restituie banii, ii da intalniri la care nu vine, apoi daca vine la intalnire ii promite ca data viitoare ii aduce banii, si lista minciunilor continua, de ceva vreme. prietenul meu vrea sa completeze suma pe care aceea persoana i-o datoreaza si sa duca fila astfel completata la banca, pentru ca se pare ca aceasta e singura varianta de a-si mai putea vedea banii. persoana respectiva vrea insa sa-si recupereze fila de cec, pt ca i-a promis ca-i da banii prietenului meu, dar sa nu mearga la banca, pt ca el vre acec-ul inapoi. ce se intampla daca cec-ul nu are acoperire? ce sa facem in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: adela popescu , utilizator 13:54, 14 Aprilie 2007
ma faci sa rid: cum nu are cec-ul acoperire, doar este in alb!!!
da' ce, prietenul tau vrea si el dosar penal? nu cumva sa completeze acel cec!!!
chiar daca-i face plingere penala, nu rezolvati nimic cu cec-ul, el (imprumutatul)va sustine ca l-a lasat ca garantie de plata si nu pentru a fi introdus in banca. pierdeti timpul pe inselaciune!
pai a lasat cec-ul ca garantie, cu tot cu semnatura lui?fara acoperire, adica fara sa aiba disponibil in cont. si atunci ce trebuie sa facem, daca nu se poate rezolva pe nici o cale?
este infractiune chiar daca stia ca nu are bani...... pe legea CEC-ului. poti completa cec-ul si il depui in banca....daca nu are disponibil banca din oficiu va porni actiunea penala
in afara semnaturii lui(si probabil a stampilei sc) nu apare nicio suma!!! cec-ul, pt. a fi valabil, trebuie completat de cel care il emite la toate rubricile. asa, nu aveti decit, cel mult(fiindca se da nup usor!!!)o inselaciune pe 215 cu 1 cp, in niciun caz 215 cu 4 cp.
incercati sa-i spuneti ca va indreptati impotriva lui cu plingere penala pt. inselaciune, poate va da banii, daca nu, ...la treaba!!!



este infractiune chiar daca stia ca nu are bani...... pe legea CEC-ului. poti completa cec-ul si il depui in banca....daca nu are disponibil banca din oficiu va porni actiunea penala

anamaria, esti intro mare eroare.
si ce este mai grav instigi omu' la comiterea unei infractiuni.
banca in niciun caz nu poate fi titulara acestei actiuni penala.

Alte discuții în legătură

File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cecuri in alb fara acoperire lucretzia2004@yahoo.com lucretzia2004@yahoo.com un beneficiar de al societatii ne a emis un cec in alb,ulterior noi am introdus cecul il banca, fiind refuzat la plata din motivul lipsei totale de disponibil, ... (vezi toată discuția)
Nup la refuz de plata a unui cec Marghescu Marghescu Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat ... (vezi toată discuția)