avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - instanta competenta, acte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare?

Buna ziua!
Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ocupata si mi-a spus in mare ce am nevoie pentru a depunde dosarul.Mentionez ca permisul mi sa suspendat.Am inteles ca am nevoie de 3 plangeri impotriva procesului verbal,timbru de 2 lei de la posta...si mi-a spus ca mai am nevoie de 2 xerox-uri dupa buletin,si inca 2 exemplare de cerere..nu stiu exact la ce sa referit...Daca este vre-o greseala,sau mai este ceva de adaugat,va rog mult sa imi spuneti.
De asemenea eu am achitat deja amenda,este ok?adica daca am sa castig imi vor fi restituiti banii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:05, 15 Iunie 2011
Contestatia impotriva procesului verbal este scutita de taxa de timbru. Se depune actiunea in 2 exemplare in care precizati mijlocele prin care intelegeti ca va dovediti nevinovatia( interogatoriul , proba cu martori, proba cu inscrisuri etc).
Ce mai contestati daca ati achitat amenda???????
Plata reprezinta recunoasterea faptei
De regula ,contestatia impotriva PV se depune la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata contraventia
Daca doamna de la tribunal a avut amabilitatea sa va comunice unde sunt necesare "3 plangeri impotriva procesului verbal" ?
Foarte bine ca ati achitat amenda
Pentru ca instanta sa dispuna restituirea c/v sumei deja avansate,primordial este sa puteti administra probele necesare care sa conduca instanta sa dispuna anularea PV
In contestatia pe care urmeaza sa o formulati ,pe langa cererea principala anulare PV ,introduceti si cererea accesorie ca instanta sa ia act ca dvs pentru a va demontra buna credinta ati achitat deja amenda aplicata,motiv pentru care, daca se constata existenta de elemente care sa conduca la anularea PV ,sa se dispuna si dreptul de a va recupera c/v amenda achitata
Plangerea pe care o depuneti trebuie sa fie in dublu exemplar, una ramane la doasar, cealalta va fi trimisa IPJ/ului odata cu citatia . Depuneti procesul verbal atacat (dupa ce va faceti o copie xerox) si eventual lista si adresa unor martori cu care sa dovediti ceea ce sustineti dvs, prin plangerea formulata. Timbru de la posta sa fie timbru judiciar, nu altfel de timbru :)

Dar cred ca, dvs. doriti sa faceti demersuri in instanta pentru recuperarea permisului, deci inlatutarea acestei masuri aplicata, dispusa la data savarsirii contraventiei, de catre agentul constatator.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
spunea ceva despre o cerere ce ajunge la grefier...exista una tipizata?ce trebuie sa scriu in ea?pe langa plangerea impotriva PV

Alte discuții în legătură

Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru trecere semafor rosu flori25rac flori25rac Spuneti-mi si mie pasii ce trebuie urmati pentru a face contestatie in instanta , unde si cui trebuie sa ma adresez?lucrurile sau intamplat asa: -miercuri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip de contestatie ... Marian Saulescu Marian Saulescu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip de contestatie sau se poate scrie de mana? La fel pentru cererea de grefa. Daca sunt cereri tip unde ... (vezi toată discuția)