avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un subiect mai delicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un subiect mai delicat

La noi in firma au fost facute angajari in 2007..2008 dupa alte criterii decat cele ortodoxe..zic eu...pt ca..un tehnician are salaruil dublu fata de un manager de proiect..un inginer supervizor de santier are salariul 1,5 fata de manager de proiect....in concluzie vreau sa cer in instanta o recorelare a salariului pe criterii de competenta ..ierarhic..vechime in munca...obiective ...

Care este procedura..si ce trebuie sa arat in instanta..

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 27 Mai 2010
Cred ca sansele de izbanda sunt minime, pentru ca fiecare salariat isi negociaza salariul cu conducerea firmei.
Nu cred ca poate cineva din conducerea vreunei societati sa fie tras la raspundere pentru ca a ales sa acorde un salariu mai mare unui tehnician decat unui manager de proiect.
In plus, salariile sunt confidentiale.
Daca lucrati la o societate bugetara s-ar putea discuta, insa daca lucrati la o societate privata, salariile se stabilesc prin negociere intre salariat si angajator. S-ar putea contesta salariile stabilite sub plafonul minim inscris in contractul colectiv de munca la nivel de societate, ramura sau in cel national.
Este vorba de o societate privata cu capital fr..aici e vorba de noi romanii angajati...pt ca ai lor au sal de 7000E.,.si .........
Puteti cere renegocierea salariilor, sau incheierea unui contract colectiv de munca daca nu aveti (in cazul in care societatea are mai mult de 21 de salariati), in care sa prevedeti o crestere a salariilor. Mai multe, nu cred, deoarece salariul se negociaza, angajatorul fiind doar obligat la plata unui salariu minim.
Va multumesc, avem un contract colectiv de munca..si ca nr de angajati ..suntem peste 1500..sindicatul este manipulat de partonat....mai bine zis..patronatul indeparteza anumite articole din codul muncii care ajuta angajati..prin contractul colectiv de munca pe unitate..deci..un sindicat este forma mascata a patronatului ....iar anumiti angajati se bucura cand afla ca au sindicat....

Alte discuții în legătură

Munca la negru? ianstef ianstef Buna ziua Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: Sunt angajat la o firma multinationala cu contract de munca pe perioada nedeterminata, conform ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa genessis63 genessis63 Eterna poveste cu tichetele de masa. Pare neinsemnata dar ptr omul de rand chiar conteaza. In fine. Patronul meu nu mai da tichete de masa de doua luni dar ... (vezi toată discuția)
Marire sal trebuie justificata??!! ELENA2009 ELENA2009 daca la o societate de 90 de angajati la 30 dintre ei se fac mariri de salariu, trebuie sa fie o justificare in acest sens? sau pur si simplu se fac aceste ... (vezi toată discuția)