avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la Contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la Contractul individual de munca

Am fost chemata in biroul directorulu de la societatea unde lucrez si mi s-a comunicat ca am fost schimbata din functie,intr-o alta functie cu un salariu mult mic,datorita reorganizarii.Mi s-a dat o decizie ,care nu prezinta motivele pentru care tocmai eu (din ceilalti 3 salariati)am fost aleasa.Deci erau 3 posturi si au ramas doua.Decizia nu prevedea termen de contestatie sau alte justificari.Tot atunci mi s-a pus in fata si anexa la CIM cu noua functie si salarizare.Am semnat aceasta anexa ,iar langa semnatura am adaugat:,,cu obiectiunea ca nu sunt de acord cu schimbarea din functia..."(avuta anterior).Pur si simplu asa m-am gandit ca asa e bine sa fac.Intrebarea mea este ,daca aceasta anexa este valabila si se poate considera ca am fost de acord cu ea.Poate era mai bine sa nu o semnez deloc,dar mi-a fost teama ca voi fi concediata de tot.Vreau sa depun o contestatie la tribunal(a trecut doar o saptamana de cand mi s-a dat decizia),nu-mi permit un avocat ,dar as vrea sa stiu daca pot apela la o consultanta,la cineva care sa-mi arate cum sa fac actele.

Cu multumiri.
Tatiana
Cel mai recent răspuns: ContSters152900 , utilizator 17:12, 11 Iunie 2010
Buna ziua ! Actiunile avand ca obiect litigii de munca sunt scutite de taxa de timbru si se judeca cu celeritate . Avand in vedere faptul ca ati fost incadrata pe alta functie decat cea detinuta anterior nu imi explic ce obict a avut actul aditional la CIM .
Precizati obiectul deciziei si al actului aditional .
Dupa cum am spus ,in decizie doar se preciza ca sunt schimbata din functie datorita reorganizarii.Nu se mai preciza nimic.(doar ca am aflat ca s-ar fi redus un post,deci erau 3 posturi ,3 salariati,iar acum sunt 2 posturi iar eu am fost trecuta in alta functie).In actul aditional e trecutat o alta functie(dar necesitand aceeasi pregatire) si un alt salariu(mai mic).Nu stiu ce alt obiect sa fi avut decizia si actul.
Modificarea unilaterala a CIM este lovita de nulitate absoluta.Din ce scrieti rezulta ca angajatorul trebuia sa va concedieze de pe acel post si in schimb va oferea in limita posibilitatilor un alt loc in societate conform pregatirii dvs, asa a trecut peste aceasta etapa considerand ca nu veti ataca aceasta decizie.Aveti termen de 30 de zile sa contestati decizia la Tribunalul din raza in care aveti domiciliul.
Desigur ca voi ataca decizia ,dar mi se tot spune ca am gresit enorm semnand actul aditional chiar cu acea obiectiune pe care am facut-o pe act si nu se mai poate face nimic.Trebuia sa nu-l semnez!Contestatiile la tribunal dureaza mult si pana la aflarea deciziei as fi vrut sa stiu,ca sa ma linistesc pana atunci,daca actul acesta semnat de mine,cu obiectiunea mea pe el ca nu sunt de acord cu schimbarea functiei,se considera modificare unilaterala.
Oricum eu vreau sa plec de acolo,dar nu prin demisie ci prin concediere legala.Multumesc mult pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.
Va trebui sa rezolvati problema pentru ca sunteti in pericol de a va desface unitatea contractul.
In cazul unei reorganizari, la renuntarea unui post trebuie sa va ofere altul iar daca nu sunteti de acord va desface cim. Deoarece dumneavoastra ati scris in dreptul semnaturii ca nu sunteti de acord, angajatorul este obligat sa va inceteze contractul. Daca doriti sa lucrati pe acest post cu salar mic, pana gasiti alt loc de munca, mergeti urgent sa semnati alt act aditional.
Bafta!

Aveti noroc ca in acest caz este o concediere legala, (daca este corect angajatorul) veti vedea cu ce articolul in decizie va desface cim si atunci veti stii cum sa procedati.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificarea unlaterala acim Iulian.Popa Iulian.Popa Mi s-a comunicat de catre angajator printr-o decizie,ca in urma restructurarii am fost trecut pe alt post,cu un salariu mult mai mic,fara ca in aceasta decizie ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala cim Iliana2014 Iliana2014 Buna seara, Sunt manager magazin intr-o companie multinationala. Ma aflu in concediu de 1 saptamana si am fost anuntata ca mi s-a modificat CIM, urmare a ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post catabrab catabrab Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati , am nevoie urgent de un sfat in problema urmatoare: sunt angajat pe un post de conducere la o institutie de ... (vezi toată discuția)