avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces cu o farmacista
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces cu o farmacista

As vrea sa stiu daca as avea castig de cauza daca as da in judecata o farmacista. In urma cu 25 de zile am avut semipareza si am primit o reteta. Am fost cu reteta la farmacie iar farmacista mi-a dat un alt medicament decat cel prescris pe reteta(acel medicament-fenitoin-era pentru epileptici). Datorita acelui medicament timp de 13 zile m-am simtit foarte rau. Am avut dureri de cap, ameteli, nu mai vedeam bine si eram afectata si psihic.Pe langa toate astea nu am putut sa dau un examen si am lipsit de la facultate. Am chemat si ambulanta si am fost la medicul de la facultate de 2 ori iar nimeni nu stia ce am. Abia a 13 zi cand se terminase pastilele am fost la o alta farmacie, farmacista de acolo a depistat ca eu luam cu totul alt medicament, astfel am aflat de ce ma simteam asa de rau si am incetat tratamentul. Problema este ca nu am pastrat bonul fiscal si nici cutiile de fenitoin nu le mai am. As vrea tare mult sa imi dea cineva un sfat, cum as putea sa procedez, daca are rost sa incep un proces.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina27 , utilizator 11:58, 8 Iunie 2007
Fara banuri e cam greu sa faci dovada ca de acolo le-ai luat. Intereseaza-te ce se intampla cu retele pe care le lasi la farmacie.Ele ar trebui sa fie inregistrate undeva in evidenta lor. Dar chiar dca dovedesti ca de acolo ai luat reteta fara bonul pe cre scrie ce medicament ai luat ele pot zice ca ti l-au dat pe cel corect. Ma indoiesc ca ai avea acces la stocul lor sau la bonurile emise de ele in ziua respectiva.
mai cauta bonul poate totusi in gasesti.
fara el......cam greu!1
Daca as sesiza OPC as putea sa obtin bonul fiscal al farmaciei din ziua respectiva?
te rog sa-mi zici ce medicament aveai pe reteta(cel dat de medic).medicamentul poate avea aceeasi substanta activa cu ce ti-a dat medicul( ceea ce sincer nu prea cred,deoarece fenitoinul nu prea are similar ) sau facea parte din aceeasi categorie de medicamente.farmacista trebuia sa te informeze despre oricare din aceste lucruri.
indicatiile la fenitoin sunt urm : Epilepsie majoră, crize focale corticale şi unele cazuri de epilepsie psihomotorie; migrenă, nevralgie de trigemen şi glosofaringian, alte algii rezistente la analgezicele obişnuite; aritmii digitalice, tahicardii paroxistice, boală Bouveret.

Eu am fost diagnosticata cu semipareza faciala stanga.Tratamentul dat de doctor a fost compus din: prednison, famotidina si supradyn.In loc de prednison eu am primit fenition. Fenitionul este cu totul altceva fata de prednison.Prednisonul este pentru boli reumatice şi colagenoze: poliartrită reumatoidă, cardită reumatismală, lupus eritematos diseminat, dermatomiozită, sclerodermie, periarterită nodoasă (cazuri severe, selecţionate); necroză hepatică subacută, hepatită cronică activă, hepatită alcoolică acută, boala Crohn, colită ulceroasă şi ulcerohemoragică, glomerulonefrită acută cu oligurie marcată sau anurie, nefroză, sarcoidoză, fibroză pulmonară, anemie hemolitică dobândită, purpură trombopenică idiopatică, leucemie limfatică, limfosarcom; stări infecţioase şi toxice grave; boli de piele: dermite alergice şi eczeme, eritrodermie exfoliativă, pemfigus, psoriazis şi alte afecţiuni cu caracter inflamator sau alergic.

As vrea sa mai mentionez ca atat farmacista la care am fost a doua oara cat si medicul de la facultate mi-au spus ca fenitionul nu are nici o legatura cu prednisonul si pe langa asta urmarile puteau sa fie mult mai grave, ajungandu-se in cel mai rau caz la deces.

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. ... RaulPop29 RaulPop29 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. Am cumparat de la farmacie un gel cu abtibiotic pentru ureche baietelului meu de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Buna. farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile ... mitachealina mitachealina Buna. Farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile recomandate de doctor pe reteta sau este obligat sa vanda toata cutia de medicamente? Ma poate ... (vezi toată discuția)