avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010?

:help::ban:
Indemnizatiile pentru concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010 la personalul din invatamant (si la toti bugetarii) se reduc cu 25%, cum prevede Legea 118 / 30.06.2010?
Cum se aplica atunci art.145(alin.1-3) din Codul Muncii? #-o
Va rugam mult sa ne luminati :-/ pentru a sti cum sa ne aparam drepturile la Finante.:hammer:
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 17:04, 9 Martie 2011
Este vorba despre un conflict intre legi! Conform prevederilor legii invocate se reduce si indemnizatia de concediu in acelasi procent, de 25%!
EU INTELEG IN FELUL URMATOR:
Legea spune: Art. 145. [cuantumul şi plata indemnizaţiei de concediu]
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Deci daca reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul e clar ca se i-a in considerare drepturile salariale cuvenite lunilor iunie, mai, aprilie pentru cei care sunt in concediu in luna iulie, respectiv mai, iunie, iulie pentru cei care sunt in concediu in luna august.Deci cei din luna iulie aflati in concediu nu au nici o diminuare de 25 %, pe cand cei din luna august au o diminuare de 25 % pentru luna iulie. Eu asa vad logic si interpretez legea.
=D> CORECT! CORECT! Daca nu avem temei legal Codul Muncii, ce mai avem?...........
:oops: Revedeti art.145 din Codul Muncii ! Cei care vor avea concediu de odihna in august, se va calcula indemnizatia pe baza lunilor mai si iunie(nediminuate) si iulie redusa cu 25%, s.a.m.d. :closedtopic:
Dupa cum am raspuns si celorlalti utilizatori, in cazul cadrelor didactice , indemnizatia pentru concediul de odihna se calculeaza cf Ordinului 3251/1998, art 21.

Alte discuții în legătură

-25% si din concediul de odihna? ralubriela ralubriela Valoarea pecuniara a concediului de odihna in invatamant se supune reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor?#-o (vezi toată discuția)
Concediu odihna scoala1baraganul scoala1baraganul Indemnizatia de concediu de odihna este afectata de diminuarea de 25%, pentru o peraoana care se afla in concediu la 1` iulie? Articolul 1 din Legea 118/2010 ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR [b] Cum procedam cand nu se aplica art.145 din Codul Muncii ? Cine ne apara drepturile ?... S-a abrogat cumva art.145 si nu stim noi ? X-( :training: Consider ... (vezi toată discuția)