avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces

Buna ziua! Marti acum, noi angajatii vom avea proces cu patronii. Am fost disponibilizati si nu ne-am primit salariul compensator, AM cateva intrebari exista sanse sa nu castigam? 2 se poate face recurs? 3 in cat timp pot fi obligati patronii sa ne dea salariul compensator sau cam cat poate sa dureze? si exista vreo metoda prin care pot fi obligati adica daca ei vor zice ca nu vor? va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 14:46, 10 Iulie 2010
1) da sunt sanse sa nu castigati
2) daca sunteti la prima instanta ( fond ) hotararea se da cu drept de recurs
3) dupa ce ramane definitifa si irevocabila hotararea pot plati de buna voie ,,,daca nu trebuie sa mergeti in executare ( investire,,executor judecatoresc ) ---durata? depinde de cat tine procesul in sine,,și de faptul daca fac contestatie la executare si multe alte asa infomativ ---vreo 3 anisori
dar credeam ca aceste procese se judeca in ritm de urgenta si fara drept de recurs?
Hotararea este executorie potrivit legii dupa pronuntarea instantei de fond.
Aveti posibilitatea formularii recursului in situatia unei nereusite.
Neexecutarea unei hotarari definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata consituie infractiune si se pdepseste de la 3 la 6 luni sau amenda.
Actiunea penala se pune pune in miscare la plangerea persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
putem sa spunem ca se judeca mai repede decat altele adica se dau termene mai apropriate,,,,dar este cu cale de atac....
dar si ei pot face recurs?

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ma pacaleasca?? lulikaa lulikaa Buna ziua, va rog, ajutati-ma si pe mine cu o problema! Am dat fostul loc de munca in judecata, am castigat acum doua luni si jum. pe fond, mi s-a trimis ... (vezi toată discuția)
Angajator care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizat cf. art. 65 din Codul Muncii. La lichidare, am solicitat si plata unui salariu compensator cf. Contractul Colectiv de Munca la Nivel ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)