avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnia, 25 iulie 2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnia, 25 iulie 2010

Buna ziua!
Domnule Consilier,
stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate "la aceasta ora"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a legilor care dezincriminau(nedrept si absurd!)insulta si calomnia a aparut in Monitorul Oficial.Cand?In concluzie, daca pe dvs. va insulta si va calomniaza o persoana o puteti da penal-nu civil-in judecata, ca "vremuri"?Foarte bine ca sunt reincriminate, nu traim in jungla, si nu trebuie data "apa la moara" marlanilor si scandalagiilor!

va multumesc.
da...sunt incriminate...abrogarea nu trebuie sa se faca neaaparat prin o alta lege...in acest caz a aparut ca efect direct al deciziei curtii constitutionale care nu a fost pusa in practica in termenul de 45 de zile de catre parlament
Va multumesc mult pt. raspuns.

A dat Dumnezeu si le-a reincriminat!Bravos!
Ce soi de minte a fost aceea care propusese dezincriminarea?!"Insulta si calomnia" in presa e alta poveste, nu o confundam cu cea din viata sociala obisnuita!Nu suntem 22 de milioane de jurnalisti!Aia sa-si reglementeze SEPARAT, ceea ce considera ei ca fiind insulta si calomnie inpresa!E CEVA DE BUN SIMT, nu-i nevoie sa faci dreptul la Sorbona!

V-as ruga sa-mi spuneti care e Legea, numarul etc.
Politia stie ca, in prezent, sunt incriminate?!
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
garincea, utilizator
Declararea ca neconstitutionala a legii de abrogare a infractiunilor de insulta si calomnie, nu conduce la reincriminarea acestora , in lipsa unei interventii legislative a Parlamentului.
Urmariti Sentinta Penala 316/2008 pronuntata de Judecatoria Alba Iulia în dosarul 2462/176/2008, prin care s-a dispus neînceperea urmaririi penale împotriva faptuitorului S. F. pentru savârsirea infractiunii de insulta si calomnie si respingerea plângerii împotriva acesteia, sunt legale si temeinice având în vedere ca dupa declararea ca neconstitutionale a dispozitiilor de abrogare a infractiunilor de insulta si calomnie, nu s-a adoptat o lege de reincriminare a acestora.

Deci, in prezent nu sunt incriminate, dar se are in vedere introducerea lor in noul Cod penal.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Ce spuneti? Art. 205-insulta si art. 206- calomnia, sunt incriminate in actualul cod penal.
Pai, mai inainte imi raspundeati clar ca sunt reincriminate!
Ce mai, o porcarie!
Sa le incrimineze odata si sa fie aplicate!
Asta inseamna ca putem fi (si Dvs.) jigniti si calomniati intr-o veselie- aidoma persoanei din acel proces- de marlani si scandalagii!Corect?!
Ce mizerie!...
In fine...
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)