avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie politie ca invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie politie ca invinuit

Buna ziua. Este prima oara ce mi se intampla si nu stiu ce sa fac. Acum 2 ani am cumparat o masina care avea toate actele, dar cu mai multi vanzatori fara ca sa se inregistreze fiecare cu masina implicit fara sa am contracte si fiscal de la fiecare imparte. Am luat masina si actele, am tinut-o cam o luna dupa care am vandut-o. Am facut eu un contract de vanzare-cumparare intre mine si cel dupa care erape cartea masinii ca sa pot elibera certificat fiscal la randul meu. Mentionez ca semnatura vanzatorului nu mai stiu cine a facut-o pt ca eram multi in locul unde am facut actul (poate chiar eu dar nu mai retin). cel care a cumparat cand a fost la inmatriculat au constatat ca certificatul fiscal era fals si contractul la fel. Certificatul fiscal era de la cel care era pe carte. Am fost in 2 judete ale tarii si am refacut actele complet (la cel care era pe carte, dupa care la pitesti la altcineva la care cumparase masina de la propietarul 1) Cel de la pitesti a vandut masina fara contracte fara nimic si asa a trecut prin 10 maini iar apoi la mine. Am facut alt contract intre cel care era pe carte si cel de la pitesti, apoi intre cel de la pitesti si mine, mi-a dat fiscal, iar apoi alt contract intre mine si cel caruia i-am vandut auto.( actele corecte). Am fost chemat la politie pt declaratii si am spus tot ce s-a intamplat, adevarul. Astazi primesc citatie pt marti dar in calitate de invinuit si sa-mi iau avocat ca daca nu imi dau ei un avocat din oficiu si sunt cam speriat, nu stiu ce sa fac. Greseala mea a fost ca am luat masina fara contract si am facut eu unul crezand ca nu fac nici-un rau, iar certificatul fiscal mi l-a dat fals, nu l-am falsificat eu. Imi e frica acuma sa nu se sparga toate in capul meu. Invatati-ma va rog ce sa fac. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: catalin1985 , utilizator 21:26, 9 August 2010
Buna ziua !
Probabil sunteti cercetat pentru fals in inscrisuri si uz de fals.
Cred ca ar trebui sa consultati un avocat specializat in litigii penale.
Sa inteleg ca exista posibilitatea sa imi faca dosar penal si sa imi iau de urgenta un avocat?
Daca ati fost citat in calitate de invinuit inseamna ca vi s-a facut deja dosar penal, si s-a pornit urmarirea penala impotriva dumneavoastra.

Sfatul meu este sa va angajati un avocat, impreuna cu care sa va prezentati la audieri.
"Semnatura vanzatorului nu stiu cine a facut-o....poate chiar eu dar nu mai retin".
Probabil sunteti invinuit pentru infractiuni de fals si/sau trafic cu masini furate( complicitate la furt). Daca va pun in vedere ca va vor da un avocat din oficiu, situatia nu e foarte buna.Trebuie neaparat sa va prezentati, iar daca veti da declaratii ,consultati un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Am fost la politie, dar fara avocat pt ca era plecat la mare. Nu am vrut sa dau nici-o declaratie fara prezenta unui avocat si o sa ma duc saptamana viitoare. Inspectorul de politie mi-a propus sa spun ca am semnat eu contractul si o sa-mi dea o amenda administrativa nu penala. Se poate asa ceva in circumstantele de mai sus sau doar vrea sa ma faca sa spun ca eu am facut? Specific ca am scapat de acuzatia de falsificare a certificatului fiscal. Pe ei ii doare acum doar semnatura de la vanzator de pe contract. Astept si eu un raspuns. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ultraj si uz de fals!? Ale21scumpica Ale21scumpica Buna ziua. ..Am cumpărat o mașină neînmatriculata ...Nu am reușit sa fac un contract pt ca respectivul plecase din țară. ..După un timp Am vândut ... (vezi toată discuția)
Fiscal fals cumparare masina ionutmmm ionutmmm de cateva saptamani m-am bagat singur intr-o mare belea,am cumparat o masina de la un intermediar care mi-a dat toate actele masinii si fiscalul pe numele ... (vezi toată discuția)