avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sami aduc copiii din romania in anglia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sami aduc copiii din romania in anglia

buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea trebuie sa mi-i aduca pina in anglia.cine ma poate indruma la ce documente am nevoie sa imi aduca mama copiii pina aici.nu stiu chiar nimic despre acest topic.si nu stiu nici de unde sa incep.astept raspuns.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 09:29, 8 August 2010
Copiii trebuie sa aiba pasapoarte si mama cazier judiciar ( in original, special pt calatoria cu minorii) si procura.
Mama dvs. trebuie sa detina asupra ei la iesirea din tara imputerniciri de la ambii parinti. (dvs. si sotul dvs.)
am uitat sa spun ca sint divortata.are nevoie si de hotarirea mea de divort?si eu sint in anglia.va trebui sa-i fac procura de aici.trebuie sa-i fac doua procuri?una pt calatorie si una pentru a le face pasapoarte copiilor?
Daca aveti hatarare de incredintare a minorilor, este suficienta imputernicirea dvs. si o copie legalizata de pe hotarare. Dvs. puteti face imputernicirea la Ambasada Romaniei sau Consulat.X-(
"Art. 17. - (1) Minorilor cetateni romani care nu se afla in una dintre situatiile de suspendare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate li se elibereaza pasapoarte simple sau pasapoarte simple electronice in urmatoarele conditii:
a) in cazul minorului care nu a implinit varsta de 14 ani, numai la cererea ambilor parinti, a parintelui supravietuitor, a parintelui caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, a reprezentantului legal;
b) in cazul minorului care a implinit varsta de 14 ani, la cererea acestuia, numai cu acordul ambilor parinti, a parintelui supravietuitor, a parintelui caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, a reprezentantului legal.
(2) Emiterea pasaportului simplu sau a pasaportului simplu electronic pentru minor, in situatia in care exista neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre parinti se afla in imposibilitatea de a-si exprima vointa, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 171 alin. (1) lit. e), se efectueaza numai dupa solutionarea acestor situatii de catre instanta de judecata, care se pronunta in conditiile legii."
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
nu pot face procura la un notar englez si mama in tara sa o traduca?

Alte discuții în legătură

Pasaport in strainatate pentru minor ddoraly ddoraly buna.asi dori sa va intreb daca ma aflu in strainatae cu fiul mey=u si pasaportul lui expira cum asi putea sa reinoiesc pasaportul de aici?tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor roman cu domiciliul in italia Albertodora Albertodora Pasaport roman cu domiciliul in Italia pentru minor in urma divortului parintilor,sentinta in care s-a decis autoritate esclusiva a mamei ,domiciliul fiind la ... (vezi toată discuția)
Pasaport copil gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, sunt divortata si nu mai tin legatura cu fostul sot, plecat in anglia. in conditiile in care fetita a castigat o olimpiada si are posibilitatea s a ... (vezi toată discuția)