avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... schimbare functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

schimbare functie

Conform OUG 63/2010 au fost desfiintate posturile vacante , astfel incat nu s-au mai intrunit conditiile de existenta a unui birou. Functia mea era de sef birou, dupa desfiintarea posturilor vacante, s-a desfiintat acest post , fiind pusa in fata unei alternative care mie imi suna a retrogradare , respectiv : consilier, superior, treapta 1, gradatia V., salariul , probabil, pentru ca nu este specificat , fiind mai mic. Va rog sa-mi spuneti ce as putea face, deoarece OUG 1/2009, prevede clar ca nu se poate asa ceva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:23, 9 Februarie 2011
Din pacate, functia de sef birou a fost desfiintata. In atare conditii, nemaiexistand functia de conducere, pentru a nu fi eliberat din functie se cauta alternative. Probabil ca nu exista o functie de sef birou vacanta, pentru ocuparea careia sa indepliniti conditiile legale de studii si vechime, astfel incat ramane alternativa ocuparii unei functii de executie in cadrul biroului in care ati functionat. Cum la functiile de executie cons. sup I este cea mai inalta functie, ramane la latitudinea dumneavoastra daca acceptati sau nu aceasta functie de executie, insa, in caz contrar, institutia va fi nevoita sa va elibereze din functie.
OUG 1/2010 prevede ca nu vi se putea stabili un salariu de incadrare mai mic decat in decembrie 2009 pentru aceeasi incadrare. Dar asta nu inseamna ca nu vi se poate desfiinta postul.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati topicurile deschise folosind butonul "raspunde". Va multumesc!

Gabriela Pintea


miki_M a scris:
Daca s-a reorganizat activitatea institutiei si s-a desfiintat postul de sef birou, iar eu am fost trecut pe un post de executie , cclasa I, grad superior, treapata 1, gradatia V, de ce le trebuie acordul meu scris pentru asta si nu emit pur si simplu dispozitie in acest sens???????


maran corina a raspuns:
Orice modificare (si de functie) se face in baza unui ACT ADITIONAL la CIM.
(semnat de partile contractante)


elena138 a raspuns:
Aveti dreptate in ceea ce sustineti. Functionarii publici se numesc in functie de catre conducatorul autoritatii publice prin act administrativ. Ideea este ca pe dv. va incadreaza pe o functie inferioara (de executie), fara sa existe vreo sanctiune in baza careia sa fiti numita pe acel post. Daca emit actul administrativ, dv. il atacati in contencios si desfiintati actul. Daca il semnati, s-au spalat pe maini si nici nu-l mai puteti contesta.
Am fost in aceeasi situatie si am primit dispozitie de primar in care se scrie ca citez:,,avand in vedere HCL nr...privind aprobarea organigramei,avizul ANFP si analizand referatul Comp.resurse umane prin care se propune numirea in functia de executie de inspector,clasa 1,gradul superior ,treapta 1 a d.nei...ca urmare a reorganizarii activitatii prin reducerea functiei publice de conducere de sef birou,ocupata de d.na...cat si obtiunea d.nei privind ocuparea functiei publice de executie vacante,, si am semnat-o pentru ca nu aveam alta alternativa,deoarece eram amenintata cu preaviz.Am pierdut 25% ca i-a luat Boc si 25% ca mi-au luat sporul de conducere.Si ce puteam sa fac,unde sa ma duc?
Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti in legatura cu un caz similar.
Desi aveam aproape 4 ani vechime , am fost incadrata, in urma unui concurs, pe un post de sef birou (consilier superior 3), dupa aproape 2 ani, s-a propus, evident de catre institutie, desfiintarea postului si cu ajutorul avizului ANFP s-a si intamplat. Ulterior am fost incadrata in cadrul biroului respectiv consilier superior 3, desi aveam aproape 6 ani vechime. Considerati caci incadrarea a fost facuta corespunzator? Ce pot face?
Mentionez ca am semnat decizia cu noua reincadrare, am facut si o contestatie la care am primit un raspuns vag.
Acum, dupa noua lege a salarizarii, se pare ca vor sa ma incadreze la un salariu mai mic. este posibil asa ceva?

Astept raspuns!
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public de conducere elenacapricorn elenacapricorn A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere? Cazul meu: -functionar public de conducere-sef ... (vezi toată discuția)
Transformare post de conducere functionar public MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Am o intrebare, la care va rog sa-mi raspundeti. Sunt sef birou in administratia locala (primarie). Incadrarea actuala este consilier superior ... (vezi toată discuția)
Functie publica boilaa boilaa În data de 01.05.2008 am fost angajată prin concurs pe post de referent-funcţie publică, în data de 28.10.2009 am susţinut un examen pe post de inspector ... (vezi toată discuția)