avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT INTERNATIONAL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT INTERNATIONAL

Buna ziua.
Itrebarea mea incepe cam asa...Cum pot sa divortez daca sunt casatorit in SUA in conditiile in care Ea(cetatean roman) nu vrea sa divorteze iar EU(cetatean roman) nu mai pot ajunge in SUA ca sa inaintez instantei de judecata cererea de divort?
Si acum o sa fac un scurt istoric al situatiei de mai sus.
In 2008 iulie m-am casatorit in Portland ,Maine ,SUA bineinteles dupa legile respectivei tari.
Dupa 6 luni am hotarat ca nu mai putem sta impreuna si am vrut sa divortez dar cum viza imi expira nu ammai avut timp si nici nu am vrut sa incalc legile statului si am plecat in Romania.
Acum dupa 2 ani ma rog de aceasta persoana sa divorteze si sa-mi trimita actele de divortca sa le pot semna sa ma pot casatori in Romania .
Am mai intrebat si pe la ambasada SUA de la Bucuresti daca exista vreo solutie la aceasta situatie si am primit un raspuns nu foarte incurajator..."Ambasada ca si institutie nu se amesteca in astfel de situatii si singura solutie ar fi ca eu sa ajung in statul respectiv unde sa oficiat casatoria si sa depun la tribunalul din acel oras o cerere de divort si cam asta ar fii singura solutie"
As i facut si asa daca mi-ar fi dat viza dar si ei acum le este rica sa-mi de-a viza fiind casatorit acolo sa nu cumva sa ma stabilesc acolo.
As vrea sa stiu o solutie pt ca vrreau sa recasatoresc in Romania si nu as vrea sa fiu vreopdata acuzat de Bigamie sau mai stiu eu ce si as vrea ca totul sa fie legal.
Mentionez ca certiicatul de casatorie se afla la mine si cand am ajuns in tara dupa ce am plecat din SUA nu am preschimbat si nici nu am declarat aceasta casatorie la nici o institutie a statului findca nu am stiu.
Se poate sa patesc ceva pt ca nu am declarat?
Nu se mai ia in consideratie casatoria?
Ce se poate intampla?:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:13, 24 Septembrie 2010
Primul lucru care trebuie facut este sa transcrieti certificatul de casatorie american. Veti obtine un certificat de casatorie romanesc si in felul asta sunteti considerat casatorit si de catre Romania si cu o buna consiliere poate reusiti sa divortati in tara. Nu patiti nimic pentru ca nu ati facut transcrierea pana acum.
Multumesc pt raspuns.
Acum sunt in cautare de un avocat bun care sa ma reprezinte in intr-un astfel de proces.
In mod normal va trebui sa o citati si in SUA si in Romania pentru ca daca o citati in SUA la o adresa unde nu mai locuieste lucurile se vor amana...
Procesul va fi cu putin mai scump decat un proces cu partea in tara deoarece pot aparea tot felul de probleme si avocatul trebuie sa preintampine problemele si nu sa se tot loveasca de ele si sa se tot amane...
Pai si cum sa o citez in SUA?
Pt ca nu mai stiu exact adresa ei ca in ultimul an si-a schimbat domiciliul de mai multe ori.
O citeaza avocatul? Sau ambasada?
Si inteleg ca procesul poate costa mai mult decat unul normal in tara dar imi asum toate riscurile.
Important este sa duc la bun sfarsit si cat mai repede acest proces de divort.
Se spune ca cei hotarati si inspirati castiga procesul si cum dvs. asa imi pareti cred ca veti reusi.
Problemele dvs. vor deveni ale avocatului dvs.
Trebuie gandita foarte bine actiunea dvs. pt ca daca avocatul nu o gandeste vor fi multe probleme si durata procesului ar putea fi indelungata.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Divort international< casatorie in sua> radaghin radaghin Buna ziua. Itrebarea mea incepe cam asa...Cum pot sa divortez daca sunt casatorit in SUA in conditiile in care Ea(cetatean roman) nu vrea sa divorteze iar ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul meu in acest caz? olivia1 olivia1 Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)