avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta - tarif de despagubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta - tarif de despagubire

Buna ziua,
In luna mai 2010 , masina mea a fost oprita pentru un control in trafic, pentru control rovinieta. S-a retinut de catre controlor rovinieta - ca presupus fiind falsa pentru control si certificatul de inmatriculare. Dupa 1 zi a trebuit sa platesc la Directia de drumuri aproximativ 1200 EURO drept taxa de despagubire pentru a recupera certificatul de inmatriculare. In septembrie a sosit un proces verbal de contraventie, intocmit in august 2010 - pentru acel control, in care imi cere sa platesc amenda si tarif de despagubire. Pot sa atac in instanta si sa imi recuperez banii dati pe tariful de despagubire, pe motiv ca la data la care mi-au obligat sa platesc acel tarif, nu exista un proces verbal de contraventie ? Si pentru faptul ca in pv au scris ca sunt obligata sa platesc acest tarif, conform art. 8 , al 3 al OG 15/2002, dar in acel articol la punctul 3 scrie cu totul altceva ?!
Multumesc

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta falsa TINA  PARASCHIV TINA PARASCHIV Bună ziua tuturor !!! Ieri circulam pe drumul Judetean Bacau şi am fost oprită în trafic de către agentul de poliţie rutieră şi rugată să prezint ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am primit un PV de constatare a contraventiei pentru ca nu am avut rovigneta. Odata cu PV am primit si o instiintare de plata prin care sunt ... (vezi toată discuția)