avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

La cat timp dupa pronuntarea divortului - decizie definitiva si irevocabila se poate deschide partajul? Exista cumva si un termen limita de deschidere a procesului de partaj? Divortul meu s-a pronuntat acum 1 an si niciunul dintre noi nu am deschis proces de partaj, dar acum eu voi pleca definitiv din Romania si vreau sa ma asigur ca fostul nu imi va face vreo "surpriza'. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
ioana paun, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana paun , utilizator 12:35, 6 Octombrie 2010
Se poate deschide oricand dupa divort, nu exista un termen limita.
Nu exista vreo posibilitate prin care ma pot asigura ca el nu va mai deschide partaj?...
Sa inteleg ca si la 20 de ani de la divort se poate deschide proces de partaj?
Se poate deschide procesul si dupa 100 de ani de mostenitori...ca nu prea traieste sotul sa se mai judece dupa atatia ani...
da si dupa 20 de ani se poate solicita partajarea bunurilor; inainte de a pleca din tara partajati voluntar, la notar, bunurile comune pentru a nu avea parte de surprize.
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)